Technoport 2016 knuste alle rekorder
40 foredragsholdere, mer enn 800 besøkende og 2,5 millioner investerte kroner på folkefinansieringsfest. Det er Technoport i tall.
Oppstartsbedriftene imponerte
Tirsdag 1. mars ble det skrevet historie i Trondheim da 29 oppstartsbedrifter «speed datet» like mange investorer – under mer enn 400 unike møter. Hver av oppstartsbedriftene fikk 10 minutter med 15 utvalgte investorer. Oppstartsbedriften som imponerte juryen mest, og som dermed stakk av med 250 000 i premiepenger, var Voico.
Investering på over to millioner kroner
Onsdag 2. mars var det rene feststemningen på Studentersamfundet, da de fire unge og spennende oppstartsbedriftene Dropracks, MinMemoria, FlowMotion Technologies og STiKKMENN presenterte hver sin idé fra scenen. Publikum hadde muligheten til å investere i sanntid – noe de også gjorde. Til sammen ble det investert 2 347 460 kroner på Technoports Live Crowdfunding. I tillegg la Kunnskapsparken på 200 000.
T:Lab Accelerate
Kunnskapsparken i Nord-Trøndelag har lansert T:Lab Accelerate, et nytt akseleratorprogram som er det første i sitt slag i Trøndelag. Første kull som bestod av fire gründerbedrifter, ble presentert under Technoport. De fire er MinMemoria, Asio, Mattid og Viewstart. Ytterligere to bedrifter er aktuelle for å delta.
Bedriftene i T:Lab Accelerate får gjennom programmet tilgang til kompetanse, som skal hjelpe dem med å få fart på forretningsutviklingen. Programmet består av tre faser, og etter bare fem måneder er det meningen at gründerbedriftene skal ha en god forretningsmodell, de skal ha kommet i kontakt med de rette investorene og i tillegg være investorklare.
– Det unike med programmet er at bedriftene får mentorer som selv har valgt å jobbe med dem. Disse mentorene arbeider for aksjer, forklarer daglig leder Håvard Belbo i Kunnskapsparken i Nord-Trøndelag.
Feiret fem år som fødselshjelper
NTNU Discovery feiret femårs-jubileum på Technoport. Blant de som deltok, var Kahoot!, Assitech, Seram og Havtek, som alle har fått hjelp fra NTNU Discovery.
I løpet av de fem årene de har eksistert, har NTNU Discovery vært fødselshjelper for 100 ulike prosjekter. Det er etablert 41 bedrifter, som ved utgangen av 2015 til sammen hadde 136 ansatte. NTNU Discovery har bidratt med 45 millioner kroner, og totalt 253 personer har arbeidet med prosjektene/selskapene i 2015. Bedriftene har fått investorstøtte på til sammen over 300 millioner kroner.
Finansieringsordningen som retter seg mot kommersialiserbare forskningsresultater fra NTNU, skal hjelpe bedriftene i aller første fase med blant annet å teste ideer og utvikle prototyper. Prosjektene som får støtte, må kunne resultere i et produkt, en prosess eller en tjeneste som er ny på det internasjonale markedet.