Serveringsbrett med bakterieforsvar
Kjetil Christoffersen, grunnlegger av ZincIn har alltid vært på utkikk etter innovasjoner og er en designer av produkter som gjør livet ditt bedre, mer ergonomisk og inspirerende. Nå har han i samarbeid med Parx Materials og NOPREC utviklet et serveringsbrett som kombinerer plastavfall fra norsk oppdrettsnæring med en naturlig forsvarsmekanisme mot bakterier.
Først som fiskegarn og tau, og siden som et hygienisk serveringsbrett i din favorittrestaurant. Det er resultatet.
Større oppmerksomhet på hygiene i serveringsbrett
Når restaurantene igjen åpnes rundt om i Europa og andre steder gjør hurtigmatkjedene også sitt beste for å gi kundene en tilfredsstillende og trygg opplevelse.
Gode rutiner og gjeldende regler vil sikkert følges når restaurantene åpner igjen for fullt. Men i travle restauranter vil det være krevende å rengjøre alle serveringsbrettene ofte og godt nok mellom alle måltidene de skal benyttes til. Og hvis man rekker det, så blir de kanskje vasket med den samme kluten og det samme vannet som har vært i bøtten i flere timer. På den måten sprer man bakteriene rundt uten å ville det. Og selv om man får gjort serveringsbrettet rent de fleste gangene så må man huske at det er den siste som tok i brettet som kan være den som har bakterier man ikke vil bli smittet av. Og det var kanskje den gangen brettet ikke ble gjort skikkelig rent før du fikk maten din servert på det.
Klart for markedet
Et nytt serveringsbrett som kombinerer det beste fra to verdener er nå ferdig utviklet og klart for markedet. Et serveringsbrett som lages av resirkulert plastavfall fra oppdrettsnæringen. Her gir man nytt liv til materialer som har vært benyttet som tau og merder i fiskeindustrien, og gir det nytt liv som serveringsbrett. Og i tillegg byr de på enda mer spesielle funksjoner; de er utstyrt med en unik teknologi som holder brettet rent. Denne teknologien er utviklet og produseres ved hjelp av kroppens eget sporelement slik det er til stede og fungerer i det øverste laget av menneskets hud. Et sporelement som normalt er viktig for kroppens immunforsvar. Slik dette elementet forsvarer kroppen din mot bakterier og virus er dette etterlignet og gjør overflaten av plastmaterialet motstandsdyktig mot alle bakterier. Og holder overflaten hygienisk uten vedheft og spredning av disse bakteriene. Offisiell tredjeparts testing etter internasjonale regler viser at du vil ha 99,9% mindre bakterier på disse nye brettene sammenlignet med eksisterende brett. En løsning som gir veldig god mening i tider med spredning av sykdommer som Covid-19; nemlig å bringe god hygiene til disse ofte glemte overflatene.
Sterk allianse
Det norske selskapet ZincIn AS utnytter fordelene ved disse to inspirerende konseptene og lanserer nå disse hygieniske serveringsbrettene i resirkulert plast fra havet. Kjetil Christoffersen, grunnlegger av ZincIn har alltid vært på utkikk etter innovasjoner og er en designer av produkter som gjør livet ditt bedre, mer ergonomisk og inspirerende.
– Å jobbe med Parx Materials antimikrobiell teknologi avslørte en rekke nye muligheter som kan gi nyttige fordeler i livene våre, sier Christoffersen.
– Å kombinere det med NOPREC-resirkulert materiale som har tjent næringskjeden vår gjennom andre produkter tidligere, og nå igjen, virker som et logisk skritt. Inspirert av ZincIns visjon og produktkonsepter sluttet Parx Materials seg også til Christoffersen som aksjonær og styremedlem i ZincIn, noe som gjør det til en sterk allianse med mer interessante produkter fremover.
Den første kunden har allerede registrert seg for å ta over 10.000 av disse hygieniske serveringsbrettene. Så du finner dem snart på en av favorittrestaurantene dine.