Meny
10.08.2014

Rockwool Shelters – en fremtidsrettet og bærekraftig løsning

54 hytter laget av steinull raget over havet av teltduker under årets Roskildefestival.

Hyttene beskyttet festivaldeltakerne mot vær og vind, og skal på sikt skape bedre levekår for noen av verdens fattigste. 
  Kulde, varme, vann og støy var ikke et problem for de gjestene som hadde leid en Rockwool Shelter på festivalen. Hyttene ga ly for vær og vind, slik at verken regn, høylytte festivalgjester eller varmen fra en stekende morgensol ødela nattesøvnen. I fjor ble tre demohytter testet på festivalen, og i år gjorde festivalen plass til 54 oppgraderte hytter som tok imot festglade publikummere. 
  – Vi mener hyttene er en spennende utvikling av midlertidige bosetninger. Det som er unikt for hyttene, er at du verken våkner opp i en «bakerovn» av et telt eller et veldig kaldt et. I tillegg er hyttene delvis lydisolerende, noe som også kan være behagelig etter en lang dag med masse støy og musikk, sier Roskildefestivalens talskvinne Christina Bilde.  

Langsiktig perspektiv
De ubrennbare hyttene sørget for at festivalgjestene bodde både trygt og godt, men det ligger en mye større tanke bak disse steinullisolerte hyttene. Utenfor festivalens rammer kan de bidra til å heve levestandarden og skape sikrere og bedre boforhold i verdens flyktningleirer. 
  – Roskildefestivalen har gitt oss muligheten til å teste og utvikle nye produkter som utnytter steinullens mange gode kvaliteter. Vi håper at hyttene på sikt kan brukes som en varig boligløsning i flyktningeleirer der både klima og risiko for brann kan være en utfordring, sier Steen Lindby, Vice President i Rockwool International A/S.  

Festivalen tester bærekraftige løsninger
Roskilde Festival er en unik mulighet for bedrifter som konsernet Rocswool til å teste ut nye og innovative produkter. Derfor har festivalen inngått samarbeid med Dansk Industri og CBS om å bruke festivalen som et levende laboratorium for bærekraft. Når tusenvis av mennesker hvert år strømmer til festivalen og forandrer det lille tettstedet Roskilde til en tett befolket by, kreves det alternative løsninger.
  – Vi er en festival med holdning, og vi ønsker å jobbe så bærekraftig som mulig. Hyttene fra konsernet Rockwool er et ganske unikt eksempel på samarbeid. Vi får testet nye boligformer som kan være bærekraftig for oss som en festival, men som på sikt også handler om samfunnsansvar, forklarer Christina Bilde. 
  I minst tre år skal hyttene være en del av Nord-Europas største musikkfestival. Her skal de tjene som midlertidig hjem for festivaldeltakerne, og gjestenes erfaringer skal inkluderes i den videre utviklingen av hyttene. 
  – Etter tre år vil vi på nytt vurdere hva slags alternative overnattingsenheter vi skal tilby i fremtiden. Vi ser gjerne at det blir neste generasjon av Rockwool Shelters når erfaringene med de første 54 enhetene foreligger, sier Christina Bilde.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no