Rittal bygger morgendagens fabrikk
Høyteknologiske produksjonsanlegg som «tenker selv», som planlegger ting automatisk, og som optimerer vedlikeholdsarbeidet, takket være kunstig intelligens.
Det som først høres ut som science fiction, bygges nå i Rittershausen, Tyskland.
I Rittershausen fornyer Rittal sitt produksjonsanlegg til en toppmoderne fabrikk, som skal produsere selskapets nye store kapslingssystem VX25. Dette anlegget er bygget på prinsippene for Industri 4.0 og forventes å stå klar i 2020. Den totale investeringen er oppe i 120 millioner euro.
Pågående forandring
– I forbindelse med våre innovasjoner og nye produktlanseringer moderniserer vi alltid produksjonsanleggene våre. Om halvannet år kommer det til å se helt annerledes ut enn det gjør i dag, forteller Carsten Red Chen, administrerende direktør i International Production hos Rittal.
Hele 70 nye sveise- og håndteringsroboter vil bli installert, hvorav 30 allerede er i drift. For å gjøre det mulig for maskinene å kommunisere med hverandre, overvåker hundrevis av sensorer de helautomatiske produksjonsprosessene. Det som skjer i Rittershausen, er begynnelsen på den nettverkstilkoblede fabrikken – også kjent som Industri 4.0 (IoT)- produksjon. Det er et prosjekt som har mye å tilby.
Intelligente systemer
– Mye av automatiseringen bygger på intelligente og nettverkstilkoblede systemer som tenker fremover, planlegger automatisk og utløser vedlikeholdscenarier, sier Norbert Peter, fabrikksjef i Rittershausen.
Fleksibel produksjonslinje
Det ombygde anlegget kommer til å produsere det nye, store gulvskapsystemet VX25. VX25 tilbyr en rekke forbedringer og gir en enorm forenkling og tidsbesparelse for Rittals kunder. Skapet er også ekstremt stabilt. Produksjonslinjene utvides i takt med at forgjengeren og den globale storselgeren TS 8 utfases, men dog stadig ruller ut fra produksjonen i tusenvis. Det er en utvidelse som krever fornyelse trinn for trinn.
Europa innen 24 timer
Rittals strategi kan oppsummeres som «raskere-bedre-overalt». Dette er viktig for å oppnå konkurransefordeler, og den økende nettverkstilkoplingen er det logiske svaret på de høye kravene som stilles til både produksjon og logistikk. Snart tilbyr Rittal også en 24 timers leveringstjeneste i hele Europa. For å holde dette løftet må hvert produksjonstrinn være en del av den svært komplekse verdikjeden. Visjonen er at hver kundebestilling automatisk gir produksjonsstyringssystemet i Rittershausen informasjon som fører til produksjon.
Medarbeidere med ekspertise
Den store omleggingen av produksjonsanlegget er mulig takket være et motiverte personale med stor forståelse og engasjement for forandringene. For å forstå og mestre denne nye verden blir de ansatte utdannet internt på Loh Academy. Der lærer de hvordan de nye systemene fungerer, og hvordan de styres.