Nexans leverer umbilicals og tilhørende utstyr til BPs Mad Dog 2-prosjekt
Nexans Norway skal levere statiske og dynamiske umbilicals med tilhørende utstyr innenfor rammeverket for utvikling av olje- og gassproduksjon på store havdyp i USA.
Prosjektet er en del av den femårige rammeavtalen mellom BP og Nexans for verdensomspennende leveranser av umbilical- og Direct Electrical Heating-kabler.
Innen 2025 regner man med at USA vil stå for opptil 80 prosent av økningen i oljeproduksjonen globalt. BP, en av de ledende olje- og gassprodusentene i regionen, har valgt Nexans som leverandør av umbilicals til trinn to på offshore-feltet Mad Dog i Mexicogolfen.
Nexans' statiske og dynamiske umbilicals og tilhørende utstyr installert på dybder ned til 2160 meter
Mad Dog 2-prosjektet er et prosjekt for utvikling av olje- og gassproduksjon på store havdyp, lokalisert til Southern Green Canyon-området i Mexicogolfen, ca. 320 kilometer sør for New Orleans, Louisiana. BP oppdaget Mad Dog-feltet i 1998, og feltet er fremdeles ett av de største som er registrert i Mexicogolfen.
BP har bestilt Nexans' statiske og dynamiske umbilicals med tilhørende utstyr, som vil bli utplassert på vanndybder fra ca. 1280 til 2160 m (4200 til 7100 fot) for å koble feltet til den flytende produksjonsenheten. Arbeidet omfatter tre umbilicalutforminger som integrerer hydraulikk-, data- og fiberoptikktjenester, og som er ideelt egnet for dette prosjektet.
Winifred Patricia Johansen, Business Development Manager for forretningsenheten Subsea and Land Systems i Nexans, sier: "Vi satser sterkt på å utvikle holdbare løsninger i et meget konkurranseutsatt marked, og i årenes løp har vi levert mange prosjekter sammen med BP, inkludert prosjekter i Mexicogolfen. Denne kontrakten er en bekreftelse på at BP har tillit til Nexans, og vi gleder oss til et nytt og fremgangsrikt samarbeid i dette prosjektet."
De elektriske og fiberoptiske elementene vil bli produsert på Nexans' fabrikk på Rognan, mens umbilicals vil bli utviklet, produsert og testet på Nexans' spesialfabrikk i Halden.
Kilde: NTB