Lenovo styrker bærekraftstiltakene på europeisk produksjonsanlegg med utvidet kapasitet for solenergi
Lenovo presenterer nye solcellepaneler på sitt interne produksjonsanlegg i Budapest i Ungarn, som driver innovasjon innen High Performance Computing (HPC). Lenovos nyeste Global Innovation Centre, introdusert i oktober 2023 med driften plassert lokalt på anlegget, har nå kapasitet for at kunder kan teste HPC-oppgaver på 100 % solenergi.
- Nye paneler øker solcellekapasiteten til 3 MW, nok til å kjøre en elektrisk bil fra London til Sydney
- Global Innovation Centre kan drives kun på solenergi, som gir High Performance Computing-testing (HPC) og en kundeopplevelse med fokus på bærekraft.
Lenovos produksjonsanlegg i Budapest fokuserte på bærekraft helt fra starten av, og de nye solcellepanelene øker den totale solenergikapasiteten til 3 megawatt (MW), nok til å kjøre en elektrisk bil 17 380 km. Den fullførte installasjonen, som nå omfatter 5072 solcellepaneler fordelt på to bygg, utgjør en del av en ambisiøs global plan for å redusere Lenovos Scope 2-utslipp ved å utvide bruken av solenergi over hele verden, med 17 MW solenergi som for øyeblikket er i drift, og med pågående undersøkelser for ytterligere solcelleinstallasjoner i Brasil, Mexico og Kina.
“Med fokus på bærekraftige tiltak som en fremtredende del av beslutningsprosessen i ledelsen, ser vi at kundene gjør betydelige endringer i sin kjøpsatferd mot å bli mer bærekraftige. Hos Lenovo tilbyr vi kundene betydelig støtte for å nå bærekraftsmål, i alt fra forsyningskjeden til tjenestene vi leverer. Våre europeiske kunder har nå muligheten til å teste HPC-konsepter i vårt innovasjonssenter, som kan drives av 100 % fornybar energi. Deretter kan de få systemene sine produsert i en mer bærekraftig fabrikk og sendt innenfor regionen ved hjelp av mer bærekraftige transportmetoder og tjenester for bulkemballasje, noe som samlet bidrar til å minimere fraktkilometer og utslipp," sa Stefan Brechling Larsen, Global Sustainability Services Engagement Leader hos Lenovo.
"Kundene våre har også muligheten til å kjøpe karbonkreditt for å bidra til å kompensere for de estimerte CO2-utslippene knyttet til gjennomsnittlig levetid for teknologikjøpene ved å kjøpe kreditter for å støtte verifiserte Climate Action-prosjekter, og med Lenovo Premier Support Plus og våre tjenester for verdiskapning og verdihenting, kan de forlenge enhetens levetid og håndtere utdatert teknologi på en mer ansvarlig måte.”
Bærekraft i innovasjon og tjenester
Lenovo-teknologi er designet for å hjelpe til med å støtte kundenes bærekraftsmål også etter at den er tatt i bruk. For eksempel har væskekjøleteknologien i Lenovo Neptune™ mulighet til å oppnå 95 % varmeavledningseffektivitet og redusere strømforbruket med opptil 40 %. Global Innovation Centre i Budapest, som spesialiserer seg på HPC og kunstig intelligens (AI), huser Lenovos første europeiske testsenter og demonstrasjonssenter for denne bærekraftige væskekjølingen, noe som gjør det mulig for kundene å oppleve disse løsningene før de kjøper.
Lenovos europeiske Value Recovery Service-anlegg ligger også i Ungarn, der Lenovo-utstyr returneres, renoveres og resertifiseres som en bærekraftstjeneste for å støtte en mer sirkulær økonomi som bidrar til å redusere elektronisk avfall og åpner for kjøp av bedriftsmaskinvare til en rimelig pris.
Bærekraftig produksjon i Europa
Anlegget i Budapest har implementert mange bærekraftstiltak, inkludert forbedret varmeisolering, nye lyssensorer og gjenbruk av varme fra luftkompressorer. Varme fra produksjonsbygget brukes til å holde produksjonsområdet varmt, mens kald luft utenfra brukes til kjøling om vinteren, noe som bidrar til å redusere energikostnadene.
Den fysiske produksjonen av Lenovo-løsninger på stedet utføres ved hjelp av den patenterte LTS-prosessen (Low Temperature Solder) som ble utviklet av Lenovo i 2017. Med LTS blir loddevarme påført ved en maksimal temperatur på 180 grader celsius, en reduksjon på 70 grader fra den forrige metoden, som fører til reduserte karbonutslipp under produksjonen. I tillegg til prosessene bidrar også Lenovo med å redusere de ansattes miljøpåvirkning ved å tilby fabrikkarbeidere en gratis pendlerbuss lokalt for å redusere antall biler som kjører til og fra anlegget.
"Fra starten av har vi arbeidet hardt med å styrke bærekraften på hele anlegget i Budapest. Å øke kapasiteten for solenergiproduksjon har vært et pågående prosjekt, og det er et spennende øyeblikk å nå ha muligheten til å drive vårt Globale Innovasjonssenter med 100 % solenergi," sa Szabolcs Zolyomi, GSC-fabrikksjef (Global Supply Chain) hos Lenovo.
"De nye solcellepanelene får oss nærmere målet vårt om 4 MW solenergikapasitet på stedet, noe som tilsvarer strømmen generert av 12 tankbiler med naturgass.” Å være plassert i Europa, med muligheten til å redusere fraktkilometer og denne ekstra solenergikapasiteten, støtter vi Lenovos bærekraftsmål på en svært håndfast måte. Den europeiske fabrikken vil bare vokse i betydning som en del av Lenovos verdensomspennende forsyningskjede."
Siden anlegget ble satt i drift, har Budapest-fabrikken sendt 1,5 millioner arbeidsstasjoner og servere til over 2500 kunder i 70 markeder over hele EMEA.