Meny
31.08.2015

Hurtigruten kjøper nytt ekspedisjonsskip

Det nye skipet har manøvreringsegenskaper og en optimal størrelse som gjør det mulig å komme enda tettere på naturopplevelsene.  - Vi investerer i flåten for å sikre at Hurtigruten forblir verdensledende innenfor bærekraftig opplevelsesreiseliv langs norskekysten og i polare farvann, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

Det er snart ti år siden Hurtigruten sist investerte i et nytt skip. Det nye skipet er bygd av det portugisiske verftet Estaleiros Navais de Viana do Castelo i 2009 og har fått det midlertidige navnet «MS Norway Explorer». Det vil ha en kapasitet på 320 gjester og 180 køyer.
   – Nyskipet blir et flott tilskudd til Hurtigrutens flåte og vil erstatte MS Midnatsol langs norskekysten fra høsten 2016, når hun seiler til Antarktis, sier Daniel Skjeldam. Skipet er bygd i 2009 ved

Optimalisert skip
Hurtigruten startet seilasen med sitt nye skip fra Portugal til hjemlige farvann allerede i begynnelsen av juli. I løpet av de neste månedene vil skipet settes i dokk og gjennomgå en total ombygging fram til hun settes inn i drift neste år. Skipet skal holde Hurtigrutens høye standard og være tilpasset seilinger i polare farvann, går det frem av en pressemelding fra selskapet.
   – Gjesteområdet vil bestå av bekvemme lugarer og fellesarealer som gjør det mulig å oppleve spektakulære naturopplevelser i komfortable omgivelser. Skipet er moderne og miljøvennlig, og vi vil gjøre ytterligere tilpasninger for å redusere bunkersforbruk og utslipp. Dette blir et skip å være stolt av, sier konsernsjefen.

Investering for fremtiden
Skipet har svært gode manøvreringsegenskaper og en optimal størrelse for å ta gjestene tett på naturopplevelsene. Hun blir et viktig tilskudd til Hurtigrutens flåte, som nå teller 13 fartøyer.
   – Dette er en investering som gir oss økt fleksibilitet og store muligheter. Skipet vil komplettere verdens sterkeste ekspedisjonsflåte i polare farvann. Etter hvert vil vi kunne bruke skipet også til destinasjoner utover norskekysten, som Grønland, Svalbard og Antarktis, sier Daniel Skjeldam.

Kilde: news.cision.com

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no