
- Forbrukerne fremskyndet lanseringen av Q Skyr Naturell
I likhet med de smakstilsatte Q Skyr-variantene som ble lansert 1. september i fjor, har Q Skyr Naturell et høyt proteininnhold, minimalt med fett og er ikke tilsatt sukker.
Naturellvarianten skal egne seg svært godt til matlaging som erstatning for andre mer fetende produkter.
– Ikke lenge etter at vi lanserte Q Skyr med smakstilsetning, etterlyste forbrukerne en naturell variant i ulike fora og nettsamfunn.
Vi fikk også mange henvendelser direkte til oss, sier Kristin Myhre, produktsjef for Q Skyr i Q-meieriene.
– Forbrukernes meninger er viktige for vår produktutvikling, og i dette tilfellet bidro de også helt klart til å fremskynde lanseringen, forteller hun videre.
Erstatter for mindre sunne meieriprodukter
Klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør hilser utviklingen i dagligvaremarkedet velkommen:
– Det er flott å se at utviklingen går i retning av flere produkter med nøkkelhullsmerke og i lettere varianter.
Tilgang på produkter som gjør det enkelt å spise god mat med god samvittighet er avgjørende for å snu trenden med økt fedme og forekomst av livsstilsykdommer, fastslår Sundfør.
Ny salgssuksess?
I løpet av de fire første månedene Q Skyr var i salg, ble det solgt 1,6 millioner begre, noe som utgjorde en markedsandel på 9,6 prosent av det totale lettyoghurt-markedet.
Størst var salget på Vestlandet og Østlandet generelt, og i Oslo spesielt.
Nykommeren fra Q-meieriene kan vise seg å bli en viktig aktør for å oppnå kategorivekst i det totale yoghurt-markedet, noe en landsrepresentativ undersøkelse utført av Norstat på vegne av Q-meieriene i desember kan gi indikasjoner på.
Den viste blant annet at 44 prosent av de spurte spiser Q Skyr i tillegg til annen yoghurt.
Den samme undersøkelsen viste at hele 30 prosent spiser Q Skyr i stedet for vanlig yoghurt.
– Det blir spennende å følge salget av både de smakstilsatte variantene av Q Skyr samt Q Skyr Naturell.
Det er første gang disse produktene er i salg i helse- og slankemånedene januar og februar.
Med salgssuksessen fra i høst friskt i minne har vi store forventninger til de kommende ukene, avslutter Myhre.