Brødet holdes ferskt lenger med slike poser
Det britiske selskapet Treetop Biopak lanserer nå komposterbare poser for brød og andre bakervarer. Posene er laget av et ettlags bioplastmateriale med høye barriereegenskaper. Dette skriver Nordisk Bioplastforening på sine nettsider.
Tekst: Roger Stormo
Treetop Biopak skriver i en pressemelding at deres komposterbare poser er et svar på miljøpåvirkningen som millioner av konvensjonelle brødposer i plast forårsaker daglig for både forbrukere og matleverandører. Disse posene har lav gjenvinningsgrad og havner derfor vanligvis på søppelfyllinger eller forbrenningsanlegg.
«Treetop Biopaks komposterbare poser representerer i stedet en bærekraftig løsning fordi de er designet for å bli kompostert. Når de kastes på riktig måte, etterlater de ingen mikrosteder eller forurensning, og gir et miljøvennlig alternativ til tradisjonelle ferske bakeriprodukters plastemballasje», skriver selskapet i sin pressemelding.
En av de mangeårige utfordringene med komposterbare poser har vært å opprettholde friskheten til det pakkede brødet. Treetop Biopaks proprietære enkeltlagsmateriale har høyere barriereegenskaper og er spesialdesignet for økt holdbarhet av ferske bakeprodukter.
I tillegg til ferskt brød, har det komposterbare materialet blitt testet med suksess på flowpack-maskiner med andre frokost- og bakeprodukter, inkludert pannekaker og småkaker.
«Disse testene bekrefter ytterligere materialets allsidighet og beviser dets effektivitet i ulike bakeriapplikasjoner,» skriver selskapet.
Treetop Biopak ble grunnlagt i 2020 av Amir Gross, en emballasjeprofesjonell med mange års erfaring i emballasjeindustrien. Selskapet har spesialisert seg på komposterbare biobaserte emballasjematerialer i form av produkter som poser, matfilm, strekk- og krympefilm.
Jerry Pettersson/JP Press Agency