Meny
03.01.2005

Solariebransjen vil samarbeide med Kreftforeningen

Norsk Solarieforening ønsker et tettere samarbeid med Kreftforeningen og myndighetene.
Sammen kan vi få fram de positive effektene av sol, og minimere de negative følgene av for mye soling, sier lederen av Norsk Solarieforening Ronny Rath Pedersen.
 
Det var på Solseminaret, som ble arrangert på en særdeles snøtung og mørk dag i hovedstaden, at Solarieforeningen kom med sin utstrakte hånd til Kreftforeningen og Statens Strålevern.

Nederland er et godt forbilde for et slikt samarbeid. Her ga Kreftforeningen over en halv million kroner til arbeidet med å utvikle skole- og kursmateriell som ble brukt av aktørene i markedet.

Dette ga solariebransjen et stort kunnskapsløft. Vi håper vi kommer dit en gang i Norge også, sa Ronny Rath Pedersen. På seminaret møttes representanter fra forskning, Kreftforeningen, Statens Strålevern og Solarieforeningen for å diskutere fordeler og ulemper ved soling.

Det var uenighet om solens helseeffekt, og fra Kreftforeningen ble det bl.a. advart mot at overdreven soling fører til hudkreft. Solen har imidlertid også en rekke positive effekter, som å tilføre oss D-vitamin som kan redusere dødeligheten av enkelte krefttyper.

Dens virkning på den psykiske helsen i mørketiden ble også understreket.  Solseminaret bekrefter at solariebransjen har utviklet seg fra en cowboy-bransje med lite seriøsitet og kortsiktig tenkning, til en seriøs bransje der sikkerhet og kompetanse står i sentrum.

Den økte profesjonaliseringen av bransjen og dannelsen av Norsk Solarieforening (NSF) i 2001 har uten tvil ført til at de med mest kompetanse har overført denne til de aktørene som har liten eller ingen kunnskap om solariumsdrift.

Dette gjelder kunnskap i forhold til myndighetene, for eksempel om praktiseringen av strålevernforskriften, men også i forhold til solens virkning på kropp og sjel, sier Ronny R. Pedersen i Norsk Solarieforening.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no