08.11.2004
Pakkegass med CO tillatt i USA
Fra 1. juli i år ble karbondioksyd (CO) forbudt i pakking av ferskt kjøtt i Norge som følge av tilpasning til EUs regelverk.
Men i USA har de gått motsatt vei og har nå tillatt pakking med slik gass av ferskt kjøtt i butikkdisken. Tidligere var CO tillatt som pakkegass til mellomlagring av kjøtt.
Dette melder Matforsk på sin hjemmeside. Tillatelsen til bruk av CO i USA gjelder for storfe- og svinekjøtt med 0,4 % CO i kombinasjon med 20–100 % CO2 % N2.
Holdbarhetstiden må ikke overstige 35 dager for helt kjøtt og 28 dager for kjøttdeig.
Dette melder Matforsk på sin hjemmeside. Tillatelsen til bruk av CO i USA gjelder for storfe- og svinekjøtt med 0,4 % CO i kombinasjon med 20–100 % CO2 % N2.
Holdbarhetstiden må ikke overstige 35 dager for helt kjøtt og 28 dager for kjøttdeig.