Trondheim Norges beste kommune på miljøundervisning
grunnskoler som tydelig og engasjert setter miljøundervisning på timeplanen.
Ordfører i Trondheim kommune, Rita Ottervik (Ap), uttalte i forbindelse med tildelingen: – Jeg synes det er flott at Trondheim kommune får LOOPs miljøpris.
Vi har gjennom Grønn Barneby jobbet målrettet med miljøundervisning i skoler og barnehager i Trondheim i mange år.
Jeg er stolt av det engasjement og det arbeidet som barn og ansatte bidrar med ved skoler og barnehager i Trondheim.
Dette engasjementet vises også ved at vi er i ferd med å nå målet om at alle skoler og barnehager skal være miljøsertifisert med Grønt Flagg i løpet av 2012.
Heidi Sørensen, statssekretær i Miljøverndepartementet sa blant annet dette under kåringen: – Jeg er stolt over å få dele ut LOOPs miljøpris til den kommunen som utmerker seg ved å satse på miljøundervisning.
Å lære barn hvor viktig det er å ta vare på miljøet vårt, og hvordan de skal gjøre det, er den beste investeringen vi kan gjøre for framtiden.
Juryens begrunnelse
Vinneren er en kommune som på en forbilledlig måte tar miljøundervisning for barn og unge på alvor. Kommunen bruker LOOP Miljøskole aktivt i sitt arbeid og samarbeider tett med det kommunale avfallsselskapet.
Vinneren har i en årrekke arbeidet for en miljøsertifisering av sine barnehager og grunnskoler, og per i dag er 80 prosent av disse miljøsertifisert eller i gang med en sertifisering.
Kommunen har barnehager og grunnskoler som tydelig og engasjert setter miljøundervisning på timeplanen.
”Lønn” for arbeidet
Anne Grethe Glørstad og Bjørn-Arild Silseth fra Grønn barneby, Berit Nordseth fra
Renholdsverket og Marte Løvik (Sp), leder for oppvekstkomiteen i Trondheim kommune mottok prisen på vegne av Trondheim kommune.
– Vi har jobbet målrettet med bærekraftig miljøundervisning i skoler og barnehager i mange år i Trondheim.
Denne prisen er god ”lønn” for det arbeidet vi har lagt ned og de gode resultatene som skolene og barnehagene viser til i Trondheim.
Spesielt også med tanke på at LOOP sitt undervisningsmateriell er og har vært sentralt i vårt arbeid gjennom alle disse årene, sa Anne Grethe Glørstad, prosjektleder i Grønn Barneby.
– Arbeidet for en bærekraftig utvikling er vår tids store utfordring. En av forutsetningene for å finne løsninger er mer kunnskap, ikke minst blant barn og unge.
Miljøundervisning gir innsikt i samspillet mellom menneskene og naturen, og hvordan vi gjennom tiltak som kildesortering og gjenvinning selv kan bidra til en bærekraftig utvikling, uttalte daglig leder i LOOP, Nancy Sand.
Stiftelsen LOOP 10 år
LOOP ble stiftet av returselskapene i 2000. LOOPs formål er å øke kunnskap og forbedre holdninger og adferd knyttet til kildesortering og gjenvinning.
LOOP fremmer samarbeid som styrker felles, effektiv kommunikasjon i hele miljø-, retur- og gjenvinningsbransjen.
LOOPs prosjekter er finansiert gjennom returselskapene, Miljøverndepartementet og bidrag fra kommuner, avfallsselskaper og andre.
Ti på topp
Av landets 430 kommuner har ti kommuner utpekt seg i kampen om å bli Norges beste
kommune på miljøundervisning:
Oppegård i Akershus, Oslo, Drammen i Buskerud, Kristiansand i Vest-Agder, Bergen i Hordaland, Trondheim og Roan i Sør-Trøndelag, Stjørdal, Levanger og Grong, alle i Nord-Trøndelag.