Meny
02.12.2011

Millionkontrakt på Malta Norsk selskap lærer verden e-læring

Malta har valgt læringsplattformen Fronter for skolene på øyriket. Kontrakten som strekker seg over sju år, har en ramme på 60 millioner kroner. Fronter skal i tillegg til å levere læringsplattformen stå for opplæring av lærere og annet skolepersonell.
Det norske IT-selskapet Fronter var tidlig ute med å utvikle en e-læringsplattform der elever, lærere, skole og hjem samarbeider på Internett om alt fra lekser og oppgaver til beskjeder om planleggingsdager og foreldremøter.

Nå har også andre land for alvor fått øynene opp for den norskutviklede teknologien.

Den siste tiden har Fronter inngått avtaler både i Polen, Tasmania og Sør-Amerika, og nå har også Malta valgt Fronters læringsplattform for alle skolene på øyriket.


Pilotprosjekt i Beijing
I 2009 ble Fronter kjøpt opp av forlagsgiganten Pearson, som blant annet eier forlaget Penguin og Financial times.

Det er samarbeidet med Pearson Fronter nå begynner å se resultater av.
I tillegg til kontrakten på Malta og avtalene i Polen og Tasmania har selskapet også satt i gang et pilotprosjekt i Beijing.

Pilotprosjektet er det første i en rekke initiativer i Asia, som er definert som et satsingsområde sammen med Sør-Amerika og Australia.

Det målrettede arbeidet med Pearsons apparat i disse regionene begynner allerede å gi bevegelse i land som Mexico, Brasil, Australia og Singapore.


Trenger enda flere gode folk

– Vi har et veldig godt produkt som dekker mange funksjonsområder, men som samtidig er enkelt for brukerne.

Vi er også blitt en organisasjon som har erfaring med å levere, har stor kompetanse spesielt på skolemarkedet og kan bruke både Oslo og London som eksempler, sier Terje Ranhoff, finansdirektør i Fronter.
  
– Den raske veksten har gitt selskapet en rekrutteringsutfordring. Fronter har behov både for folk som kan prosjektledelse og programmerere.

Vi har et stort tilfang av teknisk personale fra land sørover i Europa der vi har søkere med svært god kompetanse, legger Terje Ranhoff til.

Det er en klar fordel for oss som jobber så internasjonalt at dette også reflekteres i personalets sammensetning.


Nytt kapittel
På Malta beskriver de avtalen med Fronter som begynnelsen på et nytt kapittel i Maltas utdanningshistorie.
  
– Denne plattformen lar kreativitet og kommunikasjon møtes online gjennom lærernes fingertupper, sa Austin Gatt, minister for Transport Communication and Infrastructure under lanseringen av prosjektet.

 

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no