17.08.2007
Biomesse i Oslo 27. august
En av de store utfordringer biodynamiske matvarer og viner møter, er oppmerksomhet om produktet.
Biodynamisk produksjon er, så langt, i sin natur et nisjeprodukt og vil foreløpig ikke bli fulgt av økonomiske midler til å kunne etablere seg som merkevare.
Derfor vil vi sjelden plukke disse produktene til handlekurven, nærmest av gammel vane. Det trengs et bevisst forhold til kosthold, helse, bærekraftig utvikling, ja sågar til global oppvarming. Først da vil biodynamiske varer bli vårt selvsagte førstevalg.
Den franske ambassade, Biologisk-dynamisk Forening i Norge, Helios, gruppen av biodynamiske vinprodusenter ”La Renaissance des Appelations” og Vinforum v/Norsk Vinakademi har bestemt seg for å skape mer oppmerksomhet om biodynamisk gastronomi ved å arrangere en messe som skal vise både bredde og topp av hva markedet har å tilby.
Messen finner sted mandag 27.august i Gamle Logen i Oslo. Rundt 45 vinprodusenter med Nicolas Joly i spissen vil presentere sine viner, mens biodynamiske matvarer tilbredt av norgeseliten i kokekunst, vil friste publikum som noe attåt!
Paralellt vil det bli anledning til å fordype seg i temaer som ”Biodynamisk vinproduksjon” v/Nicolas Joly, ”Biologisk matvareproduksjon” v/Arthur Granstedt og ”Global oppvarming og biodynamisk vinproduksjon” v/David Furer og et panel av eksperter.
Arrangørene mener at timingen for et slikt arrangement er gunstig, av flere årsaker. Vi lever i en tid med mange utfordringer som peker mot samme mål – vi må hver og en ta et større ansvar for oss selv og våre omgivelser.
Ved å gi naturen en sjanse, kan vi alle bidra. En bonus i så henseende er det faktum at biodynamiske varer ofte holder en svært høy kvalitet.
Vinmonopolet ønsker å bidra til denne utviklingen ved å ha fokusområde på økologiske viner i første halvdel av 2008.
De som ønsker det, få en forsmak mandag 27.august. Messen er åpen for publikum mellom kl 16.00 og 21.00 og prisen er kr 250.
Påmelding: Norsk Vinakademi, Boks 163, 1319 Bekkestua, tlf. 67 11 38 16, faks 67 11 38 01, e-post: nva@vinforum.no
Derfor vil vi sjelden plukke disse produktene til handlekurven, nærmest av gammel vane. Det trengs et bevisst forhold til kosthold, helse, bærekraftig utvikling, ja sågar til global oppvarming. Først da vil biodynamiske varer bli vårt selvsagte førstevalg.
Den franske ambassade, Biologisk-dynamisk Forening i Norge, Helios, gruppen av biodynamiske vinprodusenter ”La Renaissance des Appelations” og Vinforum v/Norsk Vinakademi har bestemt seg for å skape mer oppmerksomhet om biodynamisk gastronomi ved å arrangere en messe som skal vise både bredde og topp av hva markedet har å tilby.
Messen finner sted mandag 27.august i Gamle Logen i Oslo. Rundt 45 vinprodusenter med Nicolas Joly i spissen vil presentere sine viner, mens biodynamiske matvarer tilbredt av norgeseliten i kokekunst, vil friste publikum som noe attåt!
Paralellt vil det bli anledning til å fordype seg i temaer som ”Biodynamisk vinproduksjon” v/Nicolas Joly, ”Biologisk matvareproduksjon” v/Arthur Granstedt og ”Global oppvarming og biodynamisk vinproduksjon” v/David Furer og et panel av eksperter.
Arrangørene mener at timingen for et slikt arrangement er gunstig, av flere årsaker. Vi lever i en tid med mange utfordringer som peker mot samme mål – vi må hver og en ta et større ansvar for oss selv og våre omgivelser.
Ved å gi naturen en sjanse, kan vi alle bidra. En bonus i så henseende er det faktum at biodynamiske varer ofte holder en svært høy kvalitet.
Vinmonopolet ønsker å bidra til denne utviklingen ved å ha fokusområde på økologiske viner i første halvdel av 2008.
De som ønsker det, få en forsmak mandag 27.august. Messen er åpen for publikum mellom kl 16.00 og 21.00 og prisen er kr 250.
Påmelding: Norsk Vinakademi, Boks 163, 1319 Bekkestua, tlf. 67 11 38 16, faks 67 11 38 01, e-post: nva@vinforum.no