Bergen blir digital
Byrommene i Bergen fylles med digital kunst. SINTEF og Statens vegvesen viser frem sine nyutviklede førerløse biler – spekket med teknologi.
Dette er bare noe av det man kan oppleve under Digital Hverdag, 25. til 28. januar. I disse dager slippes konferanseprogrammet.
Prosjektleder Nilmar Lohne opererer selv som postbud når nærmere 40 000 program skal distribueres.
For å være sikker på at de ønskede mottakere nås, er dette helt nødvendig, hevder han. – Av og til må man ta et skikkelig tak, selv om det innebærer lange reiser og tunge økter som postmann, flirer Lohne.
Digital Hverdag er bygd opp rundt Grieghallen, som et 2000 m² stort opplevelsessenter for teknologi, der gammel og ung inviteres inn til å prøve ut det siste av duppeditter.
I tillegg til opplevelsessenteret vil Digital Hverdag også bestå av en konferanse og et innovasjonstorg for næringslivet.
Konferansen vil belyse en rekke temaer i krysningspunktet mellom næringsliv, samfunn og teknologi. Hovedtaler på konferansen vil være Knut Morten Aaserud, administrerende direktør i Microsoft Norge.
Han stiller spørsmålet ”Er din bedrift People Ready”, og hevder at det er teknologien som er verktøyet, mens mennesket er nøkkelen til suksess.
Vi har mange spennende foredrag disse dagene, blant annet dette med RFID – Radio Frekvens Identifikasjon – eller små databrikker. Dette en teknologi som i dag er mest utbredt i AutoPass-brikkene.
Daglig leder i det nystartede RFID Innovasjonssenter, Roar Lorvik, kommer til Bergen for å snakke om nye forretningsmuligheter med denne teknologien, som han mener vil bli like naturlig som mobiltelefonen er i dag.
Så har vi et tema om nye annonsekanaler. I takt med at kampen om annonsemarkedet i tradisjonelle medier hardner til, åpner det seg nye områder.
Jørgen Tharaldsen, produktdirektør i Funcom, går nærmere inn på mulighetene som ligger i dataspill som en ny og potent form for markedskanal.
Jeg ser også frem til å høre Rune Andersen harselere over den digitale hverdagen, sier Lohne, med et smil om munnen.
Terror og kriminalitet blir en stadig mer naturlig del av hverdagen vår. Resultatet er ofte sterkere overvåkning.
Jon Bing mener imidlertid at vi ikke lenger har en storebror som ser oss, men mange små lillesøstre som sladrer til hverandre.
Innebærer informasjonsteknologien et drømmesamfunn eller et mareritt, spør han i Bergen i januar.
Tidligere moderniseringsminister Morten A. Meyer fra IBM kommer også til Bergen for å gi oss løsningen på hvordan man kan lykkes med elektronisk samhandling.