05.05.2006
Landets beste villmarkskokk
Fra før har Oslo-restauranten Feinschmecker en stjerne i Michelin-guiden. Nå kan den også skryte av å ha landets beste villmarkskokk på kjøkkenet.
Et av de første punktene på programmet på Villmarksmessen, som ble arrangert på Lillestrøm i mars/april var kåringen av ’’Årets Villmarkskokk’’.
Prisen gikk i år til Ronny Adde, soussjef på den velrenommerte Frogner-restauranten Feinschmecker.
– Vinnerretten smakte helt aldeles nydelig, noe av det bedre jeg har spist. Jeg bøyer meg i støvet, sier Finn-Erik Bredesen. Sjefen for Villmarksmessen er selv viltkokk og passet på å stå ringside da finaleoppskriftene ble prøvelaget av juryen.
Elg i panne
Rundt femti deltakere hadde sendt inn sine egne oppskrifter. Deltakerne ble anonymisert for dommerpanelet.
Vinnerretten besto av filet av elg med pannestekt skogsopp, selleripurré, stekte persillerøtter og rosinsaus.
Retten er egenkomponert. Fileten brunes i panne først, før den stekes i ovnen på 70 grader.
Jeg har vært bevisst på at garnityret ikke skal være for kraftig i smaken. Den skal ikke gjemme bort den gode viltsmaken i kjøttet, sier Adde.
25-åringen fra Skoppum i Vestfold driver ikke med jakt selv, men er mye ute i naturen. Jeg er veldig glad i viltmat og gleder meg til viltsesongen begynner, sier han.
I Brimi-selskap
Det er 23. gang Villmarksmessen kårer ”Årets Villmarkskokk”. Den første vinneren var en ung, ukjent kokkelærling på Lillehammer Hotell. Han het Arne Brimi.
– De norske råvarene er i verdensklasse, derfor er det naturlig med en konkurranse som dette på en villmarksmesse.
Rettene skal ikke være for avanserte, folk flest skal kunne lage dem. Det er også er et viktig poeng at viltsmaken fortsatt skal være tydelig når retten er ferdig, sier Finn-Erik Bredesen.
Interessen for å være med er svært stor. – Tidligere har vi annonsert på forhånd, men det meldte seg på så mange at det ble umulig å organisere. I år sa vi ingenting om konkurransen, likevel meldte det seg på nærmere femti, sier Bredesen.
Prisen gikk i år til Ronny Adde, soussjef på den velrenommerte Frogner-restauranten Feinschmecker.
– Vinnerretten smakte helt aldeles nydelig, noe av det bedre jeg har spist. Jeg bøyer meg i støvet, sier Finn-Erik Bredesen. Sjefen for Villmarksmessen er selv viltkokk og passet på å stå ringside da finaleoppskriftene ble prøvelaget av juryen.
Elg i panne
Rundt femti deltakere hadde sendt inn sine egne oppskrifter. Deltakerne ble anonymisert for dommerpanelet.
Vinnerretten besto av filet av elg med pannestekt skogsopp, selleripurré, stekte persillerøtter og rosinsaus.
Retten er egenkomponert. Fileten brunes i panne først, før den stekes i ovnen på 70 grader.
Jeg har vært bevisst på at garnityret ikke skal være for kraftig i smaken. Den skal ikke gjemme bort den gode viltsmaken i kjøttet, sier Adde.
25-åringen fra Skoppum i Vestfold driver ikke med jakt selv, men er mye ute i naturen. Jeg er veldig glad i viltmat og gleder meg til viltsesongen begynner, sier han.
I Brimi-selskap
Det er 23. gang Villmarksmessen kårer ”Årets Villmarkskokk”. Den første vinneren var en ung, ukjent kokkelærling på Lillehammer Hotell. Han het Arne Brimi.
– De norske råvarene er i verdensklasse, derfor er det naturlig med en konkurranse som dette på en villmarksmesse.
Rettene skal ikke være for avanserte, folk flest skal kunne lage dem. Det er også er et viktig poeng at viltsmaken fortsatt skal være tydelig når retten er ferdig, sier Finn-Erik Bredesen.
Interessen for å være med er svært stor. – Tidligere har vi annonsert på forhånd, men det meldte seg på så mange at det ble umulig å organisere. I år sa vi ingenting om konkurransen, likevel meldte det seg på nærmere femti, sier Bredesen.