Meny
07.03.2006

Amerikansk pris til norsk kuvøsedesign

På den internasjonale brukerkonferansen SolidWorks 2005 Design Contest mottok norske 360 Grader Produktdesign pris for kuvøsen PremaCare.

Selskapet fikk prisen for estetisk utforming og bruk av 3D-programmet til SolidWorks. Første gangen industridesigner Torgeir Hamsund så en kuvøse på Rikshospitalet, syntes han den lignet en kiste. Det var utgangspunktet for ideen med PremaCare. 
  
Det var utseendet på kuvøsen som gjorde at jeg bestemte meg for å tegne en helt annerledes form, forteller Hamsund. Det føltes feil at barnet skulle komme fra mors runde og trygge liv til noe som lignet en kiste.

At den nye kuvøsen også ble den gamle overlegen på alle tekniske og medisinske områder, skyldes at jeg underveis oppdaget at kuvøsebabyene har måttet ta til takke med det samme medisinske utstyret i mer enn 20 år.

Dermed har nyvinningen blant annet bedre luftgjennomstrømming, mer stabile temperaturer, enklere tilgjengelighet til barnet, mindre elektromagnetisk stråling og lavere støynivå. Det er også enkelt å rengjøre og reparere kuvøsen, sier Hamsund.
  
Vi er veldig stolte av designprisen fra SolidWorks 2005 Design Contest. Den viser at et lite norsk designbyrå kan hevde seg i konkurranse med store internasjonale aktører.

Dette er også en spesielt stor glede da kuvøsen er utviklet fra bunnen av, sier Hamsund, som forteller at kuvøsen er resultat av 13 års arbeid med utgangspunkt i hans diplomoppgave for design fra 1993.
  
Med så overlegne tekniske løsninger som denne kuvøsen har, var det naturlig å gi den et moderne og lekkert formspråk. Dette er en maskin som tar vare på noen av de svakeste i samfunnet, sier Magnus Anderssen, som har ledet designteamet til kuvøsen til 360 grader Produktdesign AS.
  
Daglig leder i 360 Grader Produktdesign, Torgeir Hamsund, opplyser at kuvøsen er patentert i hele verden. – Barnet har vært i sentrum fra dag en, noe man kan følge som en rød tråd gjennom hele prosjektet og frem til resultatet som foreligger i dag, sier han.
  
Kuvøsen er nøye planlagt og utviklet med personell fra Rikshospitalet og Ullevål. Fra sistnevnte sykehus har dr. Rolf Lindemann bidratt. 
  
Det er investorfirmaet O.T. Tønnevold som har finansiert prosjektet så langt. Terje Heiseldal, leder for O.T. Tønnevolds ventureavdeling, har inngått en avtale om videreutvikling og produksjon av kuvøsen med det amerikanske selskapet Delphi Medical. Den skal være kommersielt tilgjengelig om to år.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no