04.05.2005
Vanskelig å spore fisk
En beredskapstest på matvaretrygghet som er utført i norsk dagligvarehandel, viser at bare 10 av 16 fiskeproduktet kunne spores fra butikk til råvarekilde.
Produkter med ulik bearbeidingsgrad av villfanget og oppdrettet fisk ble kjøpt i butikker og forsøkt sporet tilbake til fiskefartøyet eller oppdrettsanlegget. I undersøkelsen ble 16 ulike fiskeprodukter kjøpt i butikk.
Av disse var 12 basert på villfanget fisk, og fire var basert på oppdrettsfisk. Utgangspunktet for sporingen var merking på forbrukerpakning eller informasjon fra personalet i ferskvaredisk. For produktene i forbrukerpakning med kontaktinformasjon ble denne brukt som utgangspunkt for sporing.
For øvrig ble butikk eller kjede kontaktet. Undersøkelsen ble utført av SINTEF Fiskeri og havbruk og Fiskeriforskning i samarbeid med Norges Fiskarlag og Norske Sjømatbedrifters Landsforening. Kilde: forskning.no
Av disse var 12 basert på villfanget fisk, og fire var basert på oppdrettsfisk. Utgangspunktet for sporingen var merking på forbrukerpakning eller informasjon fra personalet i ferskvaredisk. For produktene i forbrukerpakning med kontaktinformasjon ble denne brukt som utgangspunkt for sporing.
For øvrig ble butikk eller kjede kontaktet. Undersøkelsen ble utført av SINTEF Fiskeri og havbruk og Fiskeriforskning i samarbeid med Norges Fiskarlag og Norske Sjømatbedrifters Landsforening. Kilde: forskning.no