Tips redaksjonen
28.05.2014

Wärtsiläs eksosrensesystemer valgt for ti nye skip

Stadig strengere krav til miljøutslipp krever gode løsninger. Wärtsilä er den første produsenten som har blitt tildelt IMO-sertifikat for eksosrensesystem av Det Norske Veritas, Germanischer Lloyd og Bureau Veritas. Selskapet har inngått kontrakter med 45 fartøy for totalt 94 eksosrensesystemer til både nybygg og ettermontering. 

Wärtsilä har mottatt en rekke ordrer for sine eksosrensesystemer. Tidligere i år bestilte Solvang ASA Wärtsilä Open Loop Scrubber Systems som skal installeres om bord to av selskapets LGC-fartøy (Large Gas Carrier). 
  Solvang ASA har allerede fått levert to Wärtsilä Open Loop Scrubber Systems som er installert om bord i VLGC-fartøyene (Very Large Gas Carrier) «Clipper Quito» og «Clipper Posh». Det koreanske verftet Hyundai Heavy Industries (HHI) leverer alle de nye Solvang-fartøyene. 
  Wärtsilä har også signert en kontrakt med Solvang ASA for ettermontering av Wärtsilä Open Loop Scrubber Systems ombord i LPG-tankeren «Clipper Harald». Denne installasjonen er planlagt levert sommeren 2014. Til sammen har Solvang bestilt scrubber til fem nye båter og en ettermontering. 
  Wärtsilä skal videre levere sine Hybrid Scrubber Systems for fire nye Post-Panamax bilskip, som for tiden bygges for Wilhelmsen Lines Shipowning Malta (WLSM), et datterselskap av Oslo-baserte Wilh. Wilhelmsen ASA. Skipene vil bli levert fra verftet Hyundai Samho Heavy Industries (HSHI) i Korea, et datterselskap av HHI. 
  Ytterligere en Wärtsilä Open Loop Scrubber Systems skal leveres om bord i en ny VLGC, som for tiden er under bygging ved HHI-verftet for Dorian LPG.  Til sammen er Wärtsilä sitt Exhaust Gas Cleaning Systems bestilt til ti nye båter bygd av Hyundai Heavy Industries HHI.  


[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1