Tips redaksjonen
20.07.2015

Wärtsilä og Golar Management har inngått vedlikeholdsavtale

Wärtsilä har signert en femårig teknisk vedlikeholdsavtale med Golar Management Oslo om levering av servicetjenester til Golar LNG, som er en av verdens største uavhengige eiere og operatører av LNG-tankere. Serviceavtalen omfatter fjernovervåking av motorenes tilstand, vedlikeholdsplanlegging, rådgivning samt garantert tilgang til personell og reservedeler.

Golar LNG opererer en flåte av 13 fartøy dedikert til både LNG-transport og flytende gassinstallasjoner. Selskapet utviklet verdens første FSRUer (Floating Storage and Regasification Unit) gjennom ombyggingen av eksisterende LNG-tankere. Golars LNG-tankere og FSRUer er alle utstyrt med Wärtsilä dual fuel-motorer. Totalt dreier det seg om 52 motorer.

Fjernovervåking av motorer gir forutsigbarhet
I tillegg til planlegging og rådgivning inkluderer den nye serviceavtalen et online tilstandsovervåkingssystem (CBM) som optimaliserer ytelsen til motorene. Systemet gjør Wärtsiläs spesialister i stand til å overvåke motorene og analysere ulike parametere og videre utvikle vedlikeholdsplaner basert på motorens livssyklus og faktiske tilstand. Dette gir forutsigbarhet i vedlikehold, økt driftssikkerhet og reduserte driftskostnader.
   – En av Golar LNGs styrker er høy standard innenfor driftssikkerhet og pålitelighet. Det tette samarbeidet vi nå inngår  med Wärtsilä, hjelper oss å unngå unødvendig nedetid og sikrer at flåten vår er i topp stand til enhver tid, sier Per Rolid, Fleet Manager i Golar LNG.

Omfattende servicetilbud optimaliserer ytelsen
Den nye serviceavtalen gjør at Wärtsilä får et tettere samarbeid med Golar LNG, noe som vil forbedre tilgjengeligheten på informasjon og optimalisere ytelsen til Wärtsilä-motorene installert i Golar LNGs flåte. I tillegg vil en dedikert ansvarsperson tilby teknisk rådgivning og utvikle langsiktige vedlikeholdsplaner, noe som øker forutsigbarheten til flåtens servicebehov. CBM-systemet komplementerer dette tilbudet ved å sikre optimal og kostnadseffektiv bruk av motorene.
   – Den omfattende avtalen er veldig viktig for Wärtsilä ettersom vi utvider samarbeidet vårt med Golar LNG med nye servicetjenester. Med denne avtalen kan vi kontinuerlig optimalisere ytelsen til Wärtsilä-motorene som er i bruk i Golar LNG-flåten, sier Johan Hansten, Area Sales Director Europe & Africa, i Wärtsilä.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1