Tips redaksjonen
21.10.2016

Wärtsilä leverer regassifiseringssystem til Höegh LNG

Wärtsilä has inngått kontrakt på leveranse av LNG-regassifiseringssystem til et FSRU-ombyggingsprosjekt (Floating, Storage, Re-gasification Unit) som Höegh LNG planlegger å utføre på et moderne LNG-fartøy. Kontrakten med Wärtsilä ble signert i august.

Et LNG-regassifiseringssystem brukes til å varme opp LNGen og omgjøre den til gassform. Systemet som Wärtsilä skal levere til dette ombyggingsprosjektet, vil bruke vann/glykol til oppvarmingen i stedet for propan. Dette gir en mer kompakt løsning som er rundt 15 prosent mindre og lettere enn en propanbasert løsning.
   – Vi har hatt et godt forhold til kunden i mange år, og vi har forsynt dem med en rekke regassifiseringssystemer. Etterbestillinger er det sterkeste beviset på at kunden er tilfreds, og vi er svært glade for å nok en gang være den foretrukne leverandøren, sier
Timo Koponen, Vice President, Flow & Gas Solutions, Wärtsilä Marine Solutions.
   – Ettersom vi har brukt Wärtsiläs systemer på tidligere FSRUer, kjenner vi godt til Wärtsiläs ekspertise innenfor dette feltet, og vi nølte ikke med å akseptere deres konkurransedyktige tilbud og velge deres system for denne ombyggingen, sier Sveinung J.S. Støhle, CEO og President i Höegh LNG.
   Wärtsiläs leveranse til prosjektet omfatter regassifiseringsmodulen, oppvarmingssystem og pumper. Levering er planlagt å skje i løpet av høsten 2017.
   Wärtsilä har tidligere levert åtte regassifiseringssystemer til Höegh LNG.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1