Tips redaksjonen
30.01.2016

Wärtsilä inertgassutstyr bestilt til 17 nye LNG-skip

Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME) i Sør Korea har tildelt Wärtsilä kontrakter på leveranse av kombinerte inertgassgeneratorer og gassforbrenningssystemer til 17 nye skip for transport av LNG. Skipene er under bygging ved selskapets verft for eiere i Singapore, Hellas, Sør-Korea, Kypros og Canada. 

Dette vil være den første leveransen av kombinerte inertgassgeneratorer (IGG) og gassforbrenningssystem (GCU) med en kapasitet som, for seks av skipene, vil være så høy som 3800 kg/h. Konseptet med å kombinere de to systemene ble utviklet av Wärtsilä i tett samarbeid med DSME. Systemet brenner den såkalte «boil off»-gassen (avdampingsgassen) ved hjelp av en eksisterende Wärtsila Moss inertgassgenerator, noe som eliminerer behovet for et konvensjonelt gassforbrenningssystem. Dermed reduseres investeringskostnadene. Samtidig gir det kombinerte systemet en betydelig reduksjon i driftskostnader og utslipp, ettersom avdampingsgassen blir brukt som drivstoff for dannelsen av inertgass.
   – Wärtsilä har solid erfaring innenfor leveranser av den nyeste teknologien innenfor gassløsninger til marine- og offshoreapplikasjoner. Disse verdifulle kontraktene er en bekreftelse av vår ledende posisjon innenfor dette feltet. Vi setter pris på det gode samarbeidet med DSME som har resultert i utviklingen av dette kombinerte IGG-GCU systemet, sier Juha Kytöla, Vice President, Environmental Solutions i Wärtsilä.
   –Vi er fornøyd med å jobbe på dette prosjektet sammen med Wärtsilä, et selskap vi kjenner godt og respekterer. Vi har all tiltro til deres evne til å levere en effektivt, pålitelig og sikker løsning til disse fartøyene, sier NS Kim, Junior Director i DSME
   Wärtsilä har tidligere levert mindre versjoner av det kombinerte IGG-GCU-systemet siden det ble introdusert i 2013. Leveransen av de nye kontraktene starter i tredje kvartal 2016.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1