Tips redaksjonen
15.03.2017

Wärtsilä selger oljeseparasjonsvirksomheten

Wärtsilä har inngått avtale om salg av oljeseparasjonsvirksomheten sin til det sveitsiske selskapet Sulzer.

Virksomheten er lokalisert i Asker. Salget vil omfatte oljeseparasjonssystemet Wärtsilä Vessel Internal Electrostatic Coalescer (VIEC), som er en del av Wärtsilä Gas Solutions. Systemet brukes i olje- og gassproduksjon for å fjerne vann fra oljen.
   Inkludert i salget er laboratoriums utstyr, immaterielle rettigheter og kunnskapen og kompetansen til de totalt 13 ansatte som overføres. Verdien på salget er ikke ansett som betydelig.
   Wärtsilä Gas Solutions er en velkjent internasjonal aktør innenfor gassindustrien. Ved å selge oljeseparasjonsvirksomheten sin, som har vært en relativ liten del av virksomheten, vil selskapet kunne fokusere fullt på kjerneaktivitetene sine.
   Oljeseparasjon har vært en del av Wärtsiläs portefølje siden oppkjøpet av Hamworthy i 2012. Aktiviteter inkluderer forskning og utvikling, engineering, prosjektgjennomføring og salg av avanserte oljeseparasjonssystemer for oppstrøms produksjonsfasiliteter for olje og gass. Hovedprodukter er VIEC-systemet, som med et unikt patentert design kombinerer robuste operasjoner med evnen til å håndtere en rekke ulike sammensetninger av brønnvæsker. I tillegg til å løse problemer relatert til emulsjon og kapasitetsbegrensninger i separatorer øker systemet hastigheten og effektiviteten til separasjonsprosessen.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1