Tips redaksjonen
18.04.2017

Wärtsilä og PGS Geophysical signerer avtale

Wärtsilä og seismikkselskapet PGS Geophysical AS har signert en serviceavtale som omfatter vedlikehold av motorer og fremdriftssystem i PGS sin aktive flåte. Denne består av åtte seismikkfartøy, der Wärtsilä sikrer maksimal oppetid og sikker og økonomisk drift. PGS sine seismikkfartøy, som opererer over hele verden, kartlegger og analyserer havbunnen for olje- og gassutvinning.

3-årsavtalen ble signert i desember 2016 med opsjon for ytterligere to år. I første fase av kontrakten vil Wärtsilä optimalisere driften og vedlikeholdet av selskapets motorer og fremdriftssystem installert i PGS sine fartøy. Dette vil gjøre PGS i stand til å optimalisere driftskostnadene sine gjennom hele livssyklusen til fartøyene.

Tilstandsovervåking
Fire av fartøyene er også tilknyttet Wärtsiläs løsning for tilstandsovervåkning (CBM). Løsningen kombinerer sikker drift med optimal motorytelse og gjør at intervallene mellom overhalinger kan forlenges. Automatisk overføring av data fra installasjonene til CBM-senteret gjør det mulig å overvåke installasjonene online og å gjennomføre feilsøking av motorene ombord. Wärtsilä analyserer dataene og gir råd om hvordan driften kan optimaliseres og om forebyggende vedlikeholdstiltak.

Bredt servicenettverk
I andre fase av kontrakten vil Wärtsilä og PGS identifisere hvordan PGS kan bruke Wärtsiläs digitale løsninger for ytterligere å sikre oppetid og minimalisere risiko og kostnader.
   – Vi er veldig stolte over å kunne annonsere dette nye samarbeidet, som gjør Wärtsilä til PGS sin foretrukne partner. For å sikre tilgjengeligheten og påliteligheten til en stor, global flåte trengs det et bredt servicenettverk, noe som vi er i stand til å tilby. Ved hjelp av Wärtsiläs rådgivningstjenester kan PGS konsentrere seg i det selskapet er spesialist på – å tilby seismikktjenester til kundene sine, sier Hans Petter Nesse, Direktør for Wärtsiläs servicevirksomhet i Norge.

Global operatør
PGS er en global operatør, med hovedkontor i Oslo. Selskapet leverer 3D-bilder av havbunnen som oljeselskaper bruker for å finne olje- og gassreservoarer. Selskapet leverer en rekke tjenester innenfor seismikk, elektromagnetisme og reservoarer, inkluderet avbildning, tolking og feltevalueringer.
   – Geofysikk er et spesialisert og teknologidrevent område, og påliteligheten og sikkerheten til flåten vår er essensiell for at vi kan levere disse tjenester til kundene våre. Vi er trygge på at vi kan stole på de maritime løsningene og ekspertisen til Wärtsilä, og vi ser frem til de kommende årene med fruktbart samarbeid, sier Håkon Matheson, Global Sourcing Manager i PGS Geophysical AS.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1