Tips redaksjonen
10.07.2017

Wärtsilä har vunnet kontrakt med Höegh LNG

Wärtsilä har vunnet en kontrakt på leveranse av både utstyr og vedlikehold til LNG-tankerflåten til norske Höegh LNG. Kontraktene ble signert i første kvartal 2017.

To nye 170 000 m3 LNG-tankere som skal bygges på Samsung Heavy Industries (SHI) og Hyundai Heavy Industries (HHI) i Korea, skal hver utstyres med fire Wärtsilä 50DF dual-fuel-motorer. De nye skipene vil også få installert Wärtsiläs nyeste regassifiseringsteknologi. Det eksisterer en opsjon på ytterligere tre fartøy i denne serien.

Regassifiseringsløsning
Regassifiseringsløsningen som skal leveres til disse fartøyene, er Wärtsiläs nyeste teknologi innenfor dette feltet. Teknologien bruker sjøvann og glykol i oppvarmingen av gassen, noe som er et lettere og mindre plasskrevende alternativ enn tidligere systemer med et propanbasert oppvarmingssystem. Ved å bruke sjøvann i stedet for en dampløsning blir også CO2-utslippene betydelig redusert. Videre vil utstyret leveres som en komplett modul, noe som gjør installeringen enkel. Verdien på slike regassifiseringsprosjekter ligger typisk på mellom 20 til 40 millioner euro, avhengig av størrelse, omfang, kapasitet og driftsprofil.

Femårig vedlikeholdsavtale
Gjennom en ny femårig teknisk vedlikeholdsavtale vil Wärtsilä levere servicetjenester til åtte skip i Höegh LNGs eksiterende flåte samt til de to nye fartøyene som er under bygging. Tjenestene i denne serviceavtalen inkluderer Wärtsiläs Condition Based Maintenance (CBM)-løsning, som gjennom tilstandsovervåking av motorene optimaliserer tilgjengeligheten, påliteligheten og ytelsene til motorene. Avtalen omfatter også vedlikeholdsplanlegging og rådgivingstjenester, og kunden vil ha tilgang til Wärtsiläs omfattende globale servicenettverk.
   – Denne avtalen styrker vårt langvarige forhold med Höegh LNG ytterligere gjennom leveransen av vår nyeste teknologi innenfor motorer og regassifiseringsløsninger. Den tekniske vedlikeholdsavtalen sikrer i tillegg optimal ytelse for flåten til selskapet, sier Cato Esperø, salgsdirektør i Wärtsilä Norway.
   – Vi har full tillit til Wärtsiläs ekspertise som løsningsleverandør, og vi er fornøyd med valget av en sterk leverandør når det kommer til motorer og regassifiseringsteknologi, sier Øivin Iversen Chief Technical Officer i Höegh LNG.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1