Tips redaksjonen
20.10.2017

Vrakpant på fritidsbåter

Gladmelding til havet og lommeboka: Levér inn den gamle båten til gjenvinning og motta 1000 kroner.

1. oktober innførte regjeringen vrakpant på fritidsbåter. Leverer du inn en gammel båt, får du en tusenlapp tilbake.
   Ordningen gjelder for alle som leverer inn en fritidsbåt under 15 meter. Man får panten etter at man har sendt dokumentasjon til Miljødirektoratet på at man har levert inn den gamle båten til et godkjent avfallsanlegg.
   – Gamle fritidsbåter som blir etterlatt i naturen eller senkes ulovlig, bidrar til forsøpling og lokal forurensning. Over tid blir plast brutt ned til mikroplast i havet. Derfor innfører vi nå denne ordningen, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen i en pressemelding.
   Kommunene vil få plikt til å sørge for at fritidsbåter opp til 15 fot (uten innenbordsmotor) skal kunne leveres inn gratis til et mottak i kommunen eller i nærheten av kommunen. Anlegg som får tilskudd for behandling av større fritidsbåter, skal ta imot båter opp til 1,1 tonn gratis.

En god start
– Dette er gledelig og etterlengtet. Vi vet at det er et stort miljøproblem at enkelte heller senker sin gamle båt fremfor å ta jobben med å få den levert inn til et godkjent avfallsmottak, sier produktsjef for bil og båt i Storebrand, Bård Brandsrud.
   Han tror ikke det blir noen storopprydning langs kysten og på havbunnen, men at dette er en god start og gjør at vi får opp oppmerksomheten rundt det å ta vare på miljøet og havet spesielt.
   Et av FNs bærekraftsmål for å stoppe klimaendringene er blant annet å hindre og i betydelig grad redusere alle former for havforurensning.
   – Her må vi i bransjen jobbe for at denne nye ordningen blir like godt kjent og benyttet som vrakpant på bil, sier Brandsrud.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1