Tips redaksjonen
20.07.2015

Volvos hjulgående gravemaskiner holder produktiviteten oppe

De nye hjulgående gravemaskinene, EW160E og EW180E, fra Volvo Construction Equipment gjør livet på arbeidsplassen enklere, samtidig som de utfører mange forskjellige arbeidsoppgaver.

Volvo Construction Equipments nyeste hjulgående gravemaskiner, EW160E og EW180E, er flerbruksmaskiner konstruert for å imøtekomme maskinførernes krav på arbeidsplassen. Begge modellene kan tilpasses for å imøtekomme kundenes nøyaktige spesifikasjoner med en rekke fleksible konfigurasjoner, som lar maskinførerne raskt skifte mellom forskjellige redskaper på en enkel og rask måte, og dermed legge til en rekke med nye egenskaper.
  
Mange valgmuligheter
Kunder kan f.eks. velge mellom 12 forskjellige dekktyper og dimensjoner (inkl. både enkle og doble hjulsett) fra åtte forskjellige leverandører tilpasset grunnforholdene. Kunder kan også velge blant ulike stikkelengder tilpassset krav på arbeidsplassen og markedet. Ekstra hydraulikkfunksjoner som X1-hammer/saks og X3-tilt/rotasjon gir olje til redskaper som krever henholdsvis en- eller toveis hydraulikk, og toveis hydraulikk for tilting eller rotasjon av redskaper. Alle skuffene, de hydrauliske hammerne og grabbene (sammen med et redskapsfeste eller tiltrotator) har blitt spesialbygd for å fungere i perfekt harmoni med Volvo-maskiner og for å skape en solid og pålitelig enhet. 

Sparer transporttid
Ikke bare kan maskinføreren skifte redskaper på en rask og enkel måte for å utføre oppgavene på arbeidsplassen, han kan også bringe dem med seg dit de skal, noe som sparer transporttid og sikrer at gravemaskinen alltid er klar til bruk. Begge modellene er godkjent for bruk på vei og kan utrustes med et tilhengerfeste som kan trekke opp til åtte tonn med bremser og tre tonn uten bremser. Maskinførere kan også frakte med seg alt verktøy i en spesiell uttrekkbar verktøykasse, som trekkes ut fra undervognen. Denne nyutviklede funksjonen kan belastes med opptil 120 kg. Boksdelere, som individuelt kan justeres i fem forskjellige stillinger, hjelper maskinføreren med å holde seg organisert, mens en mekanisk stopper hindrer verktøykassen i å skli ut under transport eller drift. Videre er det oppbevaringsrom inne i førerhuset i tillegg til romslig benplass.

Komfort og betjening
I tillegg til et komfortabelt og romslig arbeidsmiljø økes produktiviteten også ved hjelp av maskinkontrollen som oppnås med EW160E og EW180E. Bomdempingssystemet med hydraulikkretser og gassakkumulatorer lar maskinføreren kjøre raskere over humpete veier og røft terreng, samtidig som hydraulikksystemet også har blitt forbedret for økt følsomhet. De ergonomisk plasserte betjeningselementene, inkludert manøverspakene, tastaturet og informasjonspanelet, er enkle og lette å bruke.
   God sikt rundt om sikres ved store vindusflater. Begge modellene har forbedret sikt mot høyre side i tillegg til den nye Volvo Smart View-funksjonen. Tre kameraer som er montert på forskjellige sider av maskinen, foran, på siden og bak, kombineres for å gi et sanntidsbilde av maskinen sett ovenfra. De tre kameraene gir også individuelle bilder fra front, side og bak maskinen. Denne intelligente og bransjeledende teknologien hjelper maskinføreren til å se i alle vinkler og sikre en trygg svinging.

Sikkerhetsfremmende og holdbar
De hjulgående gravemaskinene, EW160E og EW180E, har blitt designet og testet for å sikre de høyeste standardene for effektivitet og pålitelighet. Førerhuset er ROPS-godkjent og Volvo-motorene oppfyller de strenge Tier 4 Final/Stage IV-kravene i Nord-Amerika og Europa. I tillegg kommer begge modellene med et Euro Test Certificate, som reflekterer de nylig innførte sikkerhetsreglene i Europa. De robuste og slitesterke akslingene med automatisk eller førerbetjent pendelaksellås, som utgjør undervognen, beskytter seg selv gjennom høy bakkeklaring og er sterke nok til å motstå tøffe miljøer.
   For å holde gravemaskinene i topp stand og sikre høy driftstid har begge modellene blitt designet med tanke på enkelt vedlikehold. Så snart maskinen har startet, kontrollerer den alle væskenivåene automatisk, inkludert motorolje og hydraulikkolje og varsler maskinføreren via informasjonspanelet dersom det kreves tiltak. For enkel etterfylling av drivstoff
 leverer en elektrisk bunkringspumpe 50 liter i minuttet. Den er bekvemt plassert ved siden av drivstofftanken og kan nås fra bakkenivået.
   Grupperte filtre og smørepunkter er også tilgjengelig fra bakkenivået. Rask og enkel tilgang for rengjøring og vedlikehold betyr at ordinære kontroller er lettere å utføre, og avdekker eventuelle problemer tidlig samt øker maskinens levetid.

Kilde: volvoce.no

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1