Meny
18.06.2018

Vippser bort papirfakturaen

SpareBank 1 Forsikring tar i bruk Vipps faktura og reduserer umiddelbart papirfakturaene på personforsikringer med 40 prosent.

– 40 prosent av våre kunder som betaler sine personforsikringer med papirfaktura er allerede Vipps fakturabrukere, og potensialet er stort. Vi sender årlig over 300.000 papirfakturaer til våre privatkunder, sier Svein Skovly, leder for innovasjon i SpareBank 1 Forsikring.
   Tiltaket er siste steg i heldigitaliseringen av forsikring, og vil være en kjærkommen endring for de yngste forsikringstakerne. De fleste får fortsatt den første fakturaen i brevpost før de oppretter avtalegiro.
   – Det er et paradoks at det første betalingsmøtet de yngste har med forsikringsselskapet er en faktura på papir. Det blir bakvendt for de som er vokst opp med digitale tjenester og det gir inntrykk av en gammelmodig bransje. At det fortsatt sendes ut over 136 millioner fakturaer på papir årlig er et godt eksempel på dette, og noe vi har som ambisjon å endre gjennom å tilby regningsbetaling i Vipps, sier Vipps-sjef Rune Garborg.
   SpareBank 1 er nest største medeier i Vipps og det er naturlig at aktøren er med og driver utvikling og bruk av tjenesten.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no