Tips redaksjonen
10.05.2019

Vil lokke flere til å bli håndverkere

– En god håndverker er hyggelig, kommer som avtalt og gjør en god jobb, sier byrådsleder Raymond Johansen. Sammen med AF Gruppen håper han konkurransen som hedrer dyktige håndverkere skal få flere unge til å velge yrkesfag.

Det var god stemning da byrådsleder Raymond Johansen (Ap) møtte Hussain Fares (24). Han er fjorårets vinner av konkurransen «Norges hyggeligste håndverker», i klassen for rørleggere. Byrådsleder Johansen har selv bakgrunn som rørlegger og de to har mye å prate om. 

Konkurransen arrangeres i år for tredje gang, og AF Gruppen er ny samarbeidspartner for kategorien lærlinger. Lanseringen av årets konkurranse fant sted mandag morgen ved Krydderhagen ved Haslelinje i Oslo. Her bygger AF nye boliger og barnehage i samarbeid med Höegh Eiendom. 

– Flere bør velge fagutdanning
Fra mandag 29. april kunne alle som ønsker det, nominere håndverkere og lærlinger til konkurransen. Deretter er det klar for stemmeavgivning og 14. september er det finale og kåring av vinnere i sju kategorier. I tillegg vil en hovedvinner kunne smykke seg med tittelen Norges hyggeligste håndverker.  
Byrådsleder Raymond Johansen er glad for konkurransen gir oppmerksomhet til de mange dyktige håndverkerne i bransjen, og han håper at flere ser mulighetene en fagutdanning kan gi.
   – Det er jo fantastiske muligheter. Som ganske ung kan man få lønn, og dermed mulighet til å kjøpe bolig. Hvis du er flink og interessert i faget, kan du ta mesterbrev, og kanskje starte din egen virksomhet.
   Han viser til at Oslo kommune garanterer alle som velger yrkesfag en lærlingplass.
   – Det er en fin gulrot som jeg håper mange vil tygge på!  
Les mer om konkurransen og nominer flinke håndverkere her!

Garantert lærlingeplass
Johansen sier det er urolig viktig å få ordentlige fagfolk.
   – Alle vi som har opplevd en lekkasje i boligen eller på arbeidsplassen, vet hvor viktig det er at dette blir reparert raskt av kyndige folk. Det er nettopp derfor jeg er så opptatt av at flere skal velge fagutdanning. Vi trenger mange flere!
Byrådslederen er svært positiv til at AF Gruppen og andre partnere støtter konkurransen.
   – At man her kan nominere og stemme frem Norges hyggeligste håndverker er et godt bidrag til positiv oppmerksomhet rundt bransjen. Sammen skal vi få flere til å søke seg denne retningen, sier byrådslederen.

AF satser på lærlinger
I dag jobber 75 lærlinger i AF Gruppen, flesteparten innen anlegg, men også innen bygg, offshore, energi og miljø.
   Konserndirektør Geir Flåta er glad for gjennom konkurransen å kunne rette positiv oppmerksomhet rundt mulighetene yrkesfag gir.
   Han påpeker at næringen har et felles ansvar for å motivere flere til å velge yrkesfag og bli en del av laget vårt.
   – Som selskap har vi i AF Gruppen mål om å få tak i de beste folka. Derfor er vi stolte av å bidra på denne kampanjen med mål om å rekruttere og utvikle de beste lærlingene i bransjen, og samtidig styrke kvinneandelen blant fagarbeidere, sier Flåta.

Den beste jobben
Fjorårets vinner, Hussain Fares, som i dag er anleggsleder i selskapet Trygg VVS, stortrives i jobben sin.
   – Det er mange utfordringer og jeg lærer noe nytt hver dag. Det finnes ikke noe bedre yrke for meg.
   Han sier at han har fått mange tilbud om jobb etter at han ble kåret til Norges hyggeligste rørlegger, og mange hyggelige tilbakemeldinger. Nå gleder han seg til å nominere andre flinke folk til årets konkurranse. 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1