Meny
04.02.2019

Vil få stor betydning for næringslivet

Smarthøyttalere er ventet å bli den raskest voksende tilkoblede enheten på verdensbasis i året som kommer.

Det vil ha påvirkning på både private husstander og næringslivet, kommer det frem i Deloittes Technology, Media and Telecom (TMT) Predictions 2019-rapport.
Markedet for smarthøyttalere vil utgjøre en verdi på over seks milliarder euro i 2019, spår Deloittes teknologieksperter i den 18. utgaven av rapporten.
Da Google Assistant ble lansert på norsk i høst, fikk vi for første gang en norsk taleassistent som gjør det lekende lett å sjekke været, spille musikk og sjekke når neste buss går.
   I tillegg til sterk vekst i bruken av smarthøyttalere for privatpersoner, tror teknologiekspertene at det i fremtiden vil være i næringslivet smarthøyttalerne vil få sin viktigste plass.
   På sykehus kan smarthøyttaleren erstatte «hjelp-knappen» pasientene har ved sengen. Høyttaleren kan behandle forespørselen fra pasienten og sørge for at nødvendig personale tilkalles – enten det er en lege som trengs eller hvis pasienten har enkle forespørsler.
   Hoteller er ifølge rapporten et annet potensielt stort marked for smarthøyttalerne. Flere har allerede kjøpt inn smarthøyttalere til alle hotellrommene, slik at hver gjest får sin private concierge som kan hjelpe med å sjekke været, finne attraksjoner eller bestille bord på restauranter.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no