Tips redaksjonen
28.12.2017

Vil bruke mer hologramteknologi i oljen

TechnipFMC skal finne ut hvordan hologramteknologi kan gi mer effektiv produksjon i oljesektoren. Nå får det norske selskapet over en halv million kroner i innovasjonsmidler. Dette er niende gang det deles ut midler gjennom DIP. I år mottar 15 norske innovasjonsprosjekter totalt 7,5 millioner kroner.

– Pengene skal brukes til å støtte den kritiske idéutviklingsfasen, et område som ellers ofte blir forsømt i nyskapingsprosjekter. Ved hjelp av innovasjonsverktøy som bygger på systematiske brukerstudier og designmetodikk, er målet at flere prosjekter skal føre til reell verdiskaping både for mottaker og samfunn, sier Anne E. Bull, rådgiver ved Design og arkitektur Norge (DOGA).
 
Hologrammer i oljen
Lysaker-baserte TechnipFMC er en internasjonalt ledende utvikler og installatør av utstyr til olje- og gassprosjekter på havdyp ned mot 3000 meter. Nedgangen i oljeprisen gjør at bedriften trenger å øke effektiviteten og få ned kostnader knyttet til produksjon. Derfor skal selskapet nå sammen med Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo gå inn i en brukersentrert designprosess for å integrere digitale verktøy som Microsoft HoloLens i sitt daglige virke. Prosjektet mottar 570 000 kroner i DIP-støtte.
 
Fra digitalisering til gjenvinning
Anne E. Bull er svært fornøyd med kvaliteten og bredden på prosjektene som får DIP-støtte i år.
   – Prosjektene gjenspeiler mange viktige trender i næringslivet og samfunnet. Digitalisering, bioteknologi, transportutfordringer og bærekraft er blant temaene som går igjen. Det blir utrolig spennende å følge disse prosjektene videre, sier hun.
   DIP-programmet finansieres av Nærings- og fiskeridepartementet og ledes av DOGA i samarbeid med Norges forskningsråd og Innovasjon Norge. Siden 2009 er det blitt delt ut om lag 61 millioner kroner til 147 prosjekter.

Kilde: Pressenytt

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1