Meny
11.04.2016

Videoovervåking hindrer innbrudd og hærverk hos tyske BMW-forhandlere

Hos en av Tysklands største BMW-forhandlerkjeder, Euler Group, gleder man seg over en markant nedgang i antallet hærverksepisoder og innbrudd. I 2015 fikk to av kjedens bilforhandlere nemlig installert nye overvåkingskameraer fra MOBOTIX for å hindre innbrudd og andre uønskede hendelser. Samtidig har MOBOTIX en programvare for bevegelsesanalyse som gjør at forhandlerne nå også opplever en markant nedgang i falske alarmer.

Bilforhandlere er ofte populære mål for innbruddstyver. Både innbrudd og hærverk var et enormt problem for tyske Euler Group, som er blant de ti største BMW-forhandlerne i Tyskland. For å løse problemet med ubudne gjester fikk to av Euler Groups forhandlere – i henholdsvis Kaiserslautern og Landhstuhl i Sør-Tyskland – i 2015 installert et komplett videosikkerhetssystem fra MOBOTIX.

Færre falske alarmer
Det var installasjonspartneren SCHIRRA IT som sto bak installasjonen, og som i samråd med Euler Group fant frem til den ideelle kamerasammensetningen for BMW-forhandlerne.
Ved å installere en rekke termiske kameraer som måler varmestråling fra personer og objekter, kan forhandlerne i dag overvåke lokalene sine selv i komplett mørke. Hos forhandlerne har man også nytte av de termiske kameraene på dagtid, siden de termiske sensorene fanger opp bevegelse i skyggeområder, halvmørke eller bak busker, hvor vanlige kameraer ikke kan filme.
   Kameraene er i tillegg utstyrt med bevegelsesanalyse-programvaren MxActivitySensor fra MOBOTIX, som hindrer at «uskyldige» bevegelser, for eksempel virvlende blader eller kraftig regn, utløser alarmen. Dette har resultert i vesentlig færre falske alarmer, noe som er en særlig stor fordel når kameraene er koblet opp mot et eksternt sikkerhetsfirma, som med denne programvaren bare mottar alarmer når noen beveger seg rundt på området.
   I tillegg til de termiske kameraene er det installert en rekke dag/natt-kameraer, slik at sikkerhetpersonalet har tilgang til bilder i høy kvalitet døgnet rundt. En ekstrem høy oppløsning og lysfølsomme HD-linser i kameraene gjør det mulig å ta opp 30 ganger så mange detaljer som med analoge kameraer. Utstyrt med knivskarpe bilder kan sikkerhetspersonalet nå enkelt få øye på og identifisere ubudne gjester – og om nødvendig alarmere politiet.

Skremmer bort ubudne gjester
Som en ekstra foranstaltning er videoløsningen programmert til å spille av en automatisk «hilsen» hvis noen beveger seg inn på området utenom åpningstiden. Den ubudne gjesten får beskjed om at han eller hun har trengt seg inn på et privat område, og at sikkerhetsfirmaet er informert. Denne løsningen har vist seg å være svært effektiv, og uvedkommende forlater raskt området igjen.

En billigere løsning
En av grunnene til at installasjonspartneren anbefalte MOBOTIX til BMW-forhandleren, var at kameraene er svært kostnadseffektive. Det skyldes hovedsakelig det såkalte desentraliserende konseptet til MOBOTIX, som gjør en stor mengde maskinvare og programvare overflødig. Hvert kamera er utstyrt med en innebygd datamaskin, og opptakene kan lagres på et SD-kort eller overføres til en NAS-server. Kameraet håndterer selv data- og bildebehandling, noe som betyr at kontrollsenteret ikke er ansvarlig for analyse, men utelukkende for overvåking og styring av kameraene.
   Hos Euler Group er man begeistret over den nye overvåkingsløsningen:
   – Takket være de termiske sensorene opplever vi nå sjelden falske alarmer, og samtidig gjør de høyoppløselige kameraene det mulig for sikkerhetsfirmaet vårt å gi politiet presis informasjon om ubudne gjester. Det desentraliserende konseptet gjør at vi behøver vesentlig færre kameraer, og det sparer oss dessuten for dyr videoprogramvare. Vi sparte faktisk en del omkostninger og er svært imponert over MOBOTIX-løsningen, avslutter sikkerhetssjef for Euler Group i Frankfurt, Yvonne Hilgendorff.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no