Tips redaksjonen
05.05.2015

Video hjelper «bondeknølene»

I en rekke gratis og fritt tilgjengelige videoer får man veiledning i hvordan murverk skal utføres når det skal gjøres riktig.

– Det danske programmet «Bondeknølen» skal pirre nordmennenes virketrang og lysten til å gjøre tingene selv. Mange blir inspirert og går i gang. På teglbransjens hjemmeside www.byggitegl.no stilles det mange spørsmål omkring valg av materialer, utførelse av murverk og vedlikehold av mursteinshuset, forteller Tommy Bisgaard, direktør i Byggitegl.no
   På TV-skjermen forvandles huset, hagen renoveres, eller boligens fasade friskes opp. På filmen ser det lett ut, men hvordan gjør man det egentlig i virkeligheten, når man står med oppgaven selv, eller når man skal forklare fagmannen, hva man ønsker?
   – Når det gjelder murverk, er det viktig å vite hvordan man gjør det. Når først muren står der, er den jo ikke enkel å endre på hvis man ikke er helt tilfreds med resultatet, forklarer Tommy Bisgaard.
   – I en rekke videosekvenser viser vi hvordan man murer en vegg, pusser fasaden og fuger og reparerer forskjellige deler av murverket. Det finnes også film som hjelper med å treffe de riktige materialvalgene. Alle videoene er tilgengelige på Youtube og www.byggitegl.no, der det finnes et samlet videobibliotek, sier Tommy Bisgaard.
   Har man behov for mere teknisk kunnskap, finnes det en dansk hjemmeside, www.mur-tag.dk, der man også kan finne lærerbøker, veiledninger, m.m.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1