Tips redaksjonen
03.01.2014

Verdifull vektreduksjon for Edvard Grieg

Oljeselskapet Lundin Norway har valgt et helt nytt isolasjonsmateriale til Edvard Grieg-plattformen, som reduserer vekten med opptil 40 prosent. Det sparer både driftskostnader og miljøet.

– Isover ULTIMATE er et revolusjonerende isolasjonsmateriale som er på full fart inn i produksjonen av skip og installasjoner offshore, sier Lars Fillip Kolbu, markedssjef for Teknisk Isolasjon/Marine i GLAVA. 
   – Edvard Grieg er en av flere plattformer som tar i bruk produktet, og basert på ULTIMATEs egenskaper forventer vi en betydelig etterspørsel i tiden som kommer.  Det er første og fremst reduksjon av vekt og svært gode isolasjonsverdier som er bakgrunnen for at Lundin Norway og flere andre aktører har valgt GLAVAs nye, høyteknologiske isolasjonsmateriale til skip og plattformer.  Det handler først og fremst om at vi tilbyr et produkt, som i tillegg til å ha høyteknologiske egenskaper, gir store besparelser for kundene, forklarer Kolbu.
 
  St-Gobain Isover har siden 1992 forsket på potensialet i vektreduksjon av isolasjonsmateriell med en forbedret teknisk standard. Resultatet er at ULTIMATE er enklere å montere, fleksibelt, komprimeres under transport og har meget gode isolasjonsverdier som er godt innenfor NORSOK-standard, sammenlignet med tilsvarende produkter i markedet.
 
  Det stilles strenge krav til isolasjonen ved installasjoner offshore, ikke minst nå som produksjonen utvides i de kaldere nordområdene. I tillegg er ULTIMATE klassifisert som ubrennbart og er dermed optimalt som brannisoleringsmateriell.
 
  Edvard Grieg-plattformen som bygges med det nye isolasjonsmaterialet, er beregnet klar til oppstart i fjerde kvartal 2015. I tillegg er flere andre plattformer og skip utstyrt med ULTIMATE. GLAVA forventer økt etterspørsel i tiden fremover og styrket nylig bemanningen med to nye ansatte på marine/offshore.
 
  – Både Lundin Norway og våre andre kunder opplever store kostnadsbesparelser ved å redusere vekten med opptil 40 prosent, det skåner både miljøet og bunnlinjen, avslutter Lars Fillip Kolbu.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1