Tips redaksjonen
23.10.2014

Verdensnyhet fra Mercedes

Mercedes-Benz storsatset under Elmia Lastbil i august. Blant annet var det verdenspremiere for den gassdrevne versjonen av den nye generasjonen Econic.

Den nye generasjonen Econic ble presentert i fjor, og det er en helt ny versjon som nå er sluppet på markedet. Hele bilen er ny fra bunnen av, med et helt nytt chassis og en ny drivline som gjør nye Econic både mer økonomisk og mer dynamisk å kjøre. 
  Gassmotoren, som altså hadde verdenspremiere under Elmia Lastbil 2014, oppfyller Euro 6-standarden og har også ESP som standard.  

Flere nyheter
– Den er svært drivstoffeffektiv og likevel sterkere enn den tidligere motoren, med ca. 30 prosent større dreiemoment, sier Mattias Nilsson. 
  Men Econic var ikke den eneste nyheten som Mercedes-Benz valgte å presentere under Elmia Lastbil. Som vanlig satset selskapet stort på messen, og i hovedmonteren fantes blant annet Mika Auvinens lastebil som han konkurrerer med i Nordic Trophy. 
  – Vi kommer også til å lansere et helt nytt leiebilkonsept som heter CharterWay Rental. Så vi satser stort og hadde seks store lanseringer på Elmia Lastbil, fortalte Mattias Nilsson. – Det innebærer blant annet sverigelansering for Fuel Duel – en duell der Mercedes utfordrer transportfirmaer til å kjøre så drivstoffgjerrig som mulig mot vårt nye modellprogram. Vi har Guinness-rekord i drivstofforbruk, samtidig som vi har vunnet alle større tester i drivstofføkonomi, og nå gir vi kunder i Sverige muligheten til å kjøre en helt egen referanseprøvekjøring. Tanken er at vi utfordrer selskapets gjerrigste bil med en av våre Fuel Duel-lastebiler, som man da tester i to uker, sa Mattias Nilsson.  

Startklar
I tillegg til verdenspremieren og sverigelanseringen satser Mercedes også videre med konseptet Startklar, som nå utvides til å dekke hele Mercedes-Benz produktfamilie. Det innebærer kort sagt at Mercedes-Benz utvikler komplette lastebiler innen både distribusjon, fjern og entreprise.  

Kilde: cisionwire.no

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1