Tips redaksjonen
03.01.2014

Verdens minste, minimalt invasive hjertepacemaker implantert i menneske

Medtronic Inc.  opplyser at verdens minste pacemaker, Micra Transcatheter Pacing System (TPS) er blitt implantert i et menneske. Enheten ble implantert i en pasient i Linz, Østerrike som del av Medtronics globale pivotale kliniske studie. Micra TPS er en enhet under utprøvning internasjonalt.

Micra TPS, som bare er en tidel av størrelsen til en vanlig pacemaker og på størrelse med en stor vitamintablett, leveres direkte inn i hjertet via et kateter som føres inn i vena femoralis. Når den er plassert, festes pacemakeren godt til hjerteveggen og kan flyttes om nødvendig. Miniatyrenheten krever ikke bruk av ledninger, kalt “avledninger”, for å kobles til hjertet. Pacemakeren er festet til hjertet via små spisser og gir elektriske impulser som pacer hjertet via en elektrode på enden av enheten. 

Minimalt invasivt inngrep
– På grunn av den lille størrelsen og den unike utformingen kan Micra TPS føres rett inn i hjertet via et minimalt invasivt inngrep uten behov for “avledninger”, sier praktiserende lege, Clemens Steinwender, leder ved kardiologiavdelingen ved Linz sykehus i Linz, Østerrike.  
  
– Kombinasjonen av denne nye teknologien med et transkateterinngrep kan gagne pasienter ved potensielt å redusere komplikasjoner ved lommer eller avledninger, og rekonvaliseringstidene observert med tradisjonelle kirurgiske pacemakerimplantater.
  
I motsetning til nåværende implantasjonsinngrep for pacemakere krever ikke Micra TPS-implantatet et kirurgisk innsnitt i brystet og å måtte danne en “lomme” under huden. Dette eliminerer en mulig kilde til enhetsrelaterte komplikasjoner og alle synlige tegn på enheten.
   Micra TPS er et resultat av den betydelige investeringen vi har gjort innenfor gjennomslående teknologi, spesielt minityrisering av implanterbare hjerteenheter, sier Pat Mackin, administrerende direktør i bedriften Cardiac Rhythm Disease Management og seniorvisepresident i Medtronic.
   – Mindre invasive miniatyrenhetsteknologier er svært lovende i forhold til å forbedre pasientutfall og effektiviteten til implantasjonsingrepet. Gjennom vår globale kliniske studie av Micra TPS har vi tenkt til å skaffe tydelig bevis på disse fordelene for pasienter og klinikere i hele verden, sier Mackin.

Studieutforming for Micra TPS
Medtronics pivotale kliniske studie er en éngrenet, multisenter, global klinisk studie som vil inkludere pasienter ved omkring 50 sentre. Resultatene fra de første 60 pasientene, som blir fulgt i opptil tre måneder, forventes i andre halvdel av 2014. 
   Sammen med ledende klinikere, forskere og vitenskapsmenn over hele verden tilbyr Medtronic den mest omfattende rekkevidden av innovativ medisinsk teknologi for intervensjonell og kirurgisk behandling av hjerte- og karsykdom og hjertearytmier.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1