Tips redaksjonen
08.05.2017

Vellykket testkjøring med verdens første hydrogentog

Alstom har gjennomført den første testkjøringen i 80 km/t med verdens eneste brenselscelledrevne passasjertog, Coradia iLint.

Etter den vellykkede testen på Alstom testbane i Salzgitter i Tyskland følger nå en omfattende testserie over flere måneder før Coradia iLint skal kjøre de første turene med passasjerer i begynnelsen av 2018.
   Coradia iLint er verdens første hydrogendrevne passasjertog. De fire ukene med testkjøring underveis i Salzgitter skal bekrefte stabiliteten i energiforsyningssystemet, som er verdens første i sitt slag. Brenselscellene av hydrogen produserer elektrisk kraft, som igjen driver toget fremover. Toget er derfor helt stillegående og slipper bare ut vanndamp. Coradia iLint er også bygd med innovative batteriløsninger og utnytter tilgjengelig overskuddsenergi på en effektiv måte. Ettersom toget er basert på Alstoms flaggskiptog, Coradia Lint diesel, er det godt egnet til drift på ikke-elektriske jernbanenett.
   – Denne testen er en betydelig milepæl for miljøvern og teknologisk utvikling. Med Coradia iLints brenselscelleteknologi er Alstom den første togprodusenten i verden som tilbyr et nullutslippsalternativ for passasjertog. I dag var det første gang det nye fremdriftssystemet vårt ble testet på et tog, noe som utgjør et stort skritt på veien mot renere transport i Europa, sier Didier Pfleger, visepresident for Alstom Tyskland og Østerrike.
   Den forestående testserien vil foregå i Tyskland og Tsjekkia i hastigheter opp mot 140 km/t, som er Coradia iLints toppfart. Hydrogenet som brukes i testene, er et biprodukt fra industriprosesser. På lang sikt ønsker Alstom å produsere hydrogen med vindkraft.

Kilde: news.cision.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1