Tips redaksjonen
08.06.2015

Vellykket Ocean Space Race 2015

Omlag 450 skoleelever fra hele Norge deltok fredag 6. mars på Ocean Space Race 2015, den årlige konkurransen i skipsteknologi der grupper fra omlag 30 videregående skoler fra hele landet deltar.

De konkurrerte i fartsprøver, manøvrering, stabilitet/krengeprøve og fartsfinale med skipsmodeller de hadde laget selv, som ledd i faget «Teknologi og forskningslære». Det er MARINTEK, NTNU IMT og Samarbeidsforum Marin, som ledes av Per Magne Einang, MARINTEK, som er arrangør av Ocean Space Race. Elevene hørte foredrag fra fagfolk og industriaktører, de fikk omvisning i de hydrodynamiske laboratoriene ved Marinteknisk Senter, besøkte NTNUs hovedcampus på Gløshaugen og ble kjent med hva Teknologihovedstaden Trondheim kan by på for interesserte studenter.
   Dette var femte året konkurransen ble arrangert i sin nåværende form, og årets arrangement satte ny rekord både i antall deltakere og skoler. Ocean Space Race anses å være blant de mest omfattende og vellykkede realfagsrekrutteringsprosjektene i landet.

Kilde: Marintek

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1