Tips redaksjonen
02.09.2014

Varner valgte Swisslog

Swisslog er tildelt oppdraget med å levere et nytt distribusjonssenter som Varner-Gruppen, et av Nord-Europas største tekstilkonsern, skal bygge i Sverige. Ordrens verdi er på ca. 370 millioner norske kroner og inkluderer både et komplekst materialhåndteringssystem samt en langsiktig driftsavtale.

 

Som totalintegratør skal Swisslog både designe, levere og integrere det nye distribusjonssenteret, som skal ligge i Vänersborg i Sverige. Logistikkløsningen skal erstatte dagens seks tredjepartslager, slik at Varner kan sentralisere all internlogistikk. 
  Ordren inkluderer automatiske kraner og transportørsystemer for både paller og lettgods, en løsning for klær på henger samt en AutoStore. Alt er bundet via en Crossbelt Sorter, og det hele kontrolleres av Swisslogs egenutviklede styringssystem WarehouseManager. I tillegg inkluderer ordren en langsiktig driftsavtale med en omfattende service og support. Distribusjonssenteret har et lagringsvolum på 40 000 pallplasser, 330 000 dynamiske lokasjoner i miniload-systemet samt 60 000 kasser i AutoStore-løsningen. Etter at bygget er reist, skal integrering av løsningen starte i april 2015, og overlevering er planlagt sommeren 2016. 

Konsoliderer egen logistikkvirksomhet
Varner-Gruppen, som har hovedkontor i Norge, er en ledende aktør innenfor mote i Skandinavia, Finland, Tyskland, Island og Polen. De eier anerkjente motekjeder som BikBok, Carlings, Cubus, Dressmann, WOW, Volt og Urban og har over 1380 butikker med cirka 10 000 ansatte. I 2013 hadde Varner-Gruppen en omsetning på over ti milliarder norske kroner.
  For å forberede seg på fremtidig vekst vil Varner tilbakeføre og konsolidere sin egen logistikkvirksomhet fra seks forskjellige tredjepartslager, til et state-of-the-art distribusjonssenter i Sverige. Derfra skal de distribuere til hele det europeiske markedet.
  – Vi ønsket en fleksibel, kosteffektiv, ergonomisk og miljøvennlig distribusjonsløsning, og Swisslogs innovative design ble avgjørende for vårt valg, forklarer Anders Eriksson, Head of Logistics i Varner Retail AB.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1