Tips redaksjonen
14.11.2018

Vanntrykksmembran er med på å forme landskapet på Nord-Tromsøya

Leverandøren av bærekraftige takbelegg og membraner, Derbigum, har levert ca. 4200 kvadratmeter med Derbigum GC til Nord-Tromsøya høydebasseng.

Det som er unikt med prosjektet er at selve terrenget på toppen av høydebassenget skal kunne benyttes av turgåere i Tromsø.
   Derbigum har levert ca. 4200 m2 med Derbigum GC som er helsveiset med Easy-Max på betong til Nord-Tromsøya høydebasseng. Prosjektet på nordspissen av Tromsøya omfatter bygging av et høydebasseng for et volum på 20 000 m3 vann. Totalt har det blitt sprengt ut ca. 40 000 m3 fjell. Ca. 6000 m3 betong vil medgå for etablering av høydebassenget med ventilkammer. Til slutt skal området planeres og re-plantes. Høydebassenget forventes å være ferdig ved årsskiftet.  Byggherre er Tromsø Kommune og entreprenøren er Consto Anlegg Nord AS.
Bengt Løkke, Administrerende Direktør i Derbigum Norge & Sverige, forteller:
   - Derbigum GC er en ekstremt robust membran for anleggskonstruksjoner. Den er spesielt utviklet for å gi økt bestandighet mot store belastninger ved anleggsarbeider, og er ideell til et omfattende prosjekt som Nord-Tromsøya høydebasseng. Utførende taktekker er Svein M. Jentoft AS.

Derbigum partner siden 1984

Svein Mortensen Jentoft, eier av Svein M. Jentoft AS, startet med taktekking allerede i 1981. Siden 1984 har Derbigum vært hovedleverandøren for membraner og flate tak. Han er veldig fornøyd med samarbeidet og stolt av å være med på prosjektet Nord-Tromsøya høydebasseng fordi det var et krevende arbeid:
   - Jeg er veldig fornøyd med gjennomførelsen. Utleggingen av Derbigum membranen skjedde ved bruk av en Easy-Max maskin som effektivt sveiser den 5 mm tykke GC-membranen til betongdekket, og gir et sterkt og vanntett sjikt. Jentoft fortsetter:  
   - Det som var spesielt med akkurat dette prosjektet var at vi fikk muligheten til å skape og forme landskapet med EPS slik at anlegget kan bli en del av terrenget det er bygd på. Vi er veldig fornøyde med sluttresultatet og at vi kunne overlevere jobben uten anmerkninger.

Et høydebasseng med flere bruksområder
Fredrik Alver Okkenhaug, prosjektleder i entreprenørfirmaet Consto Anlegg Nord AS, er imponert over taktekker arbeidet som er utført og ikke minst den robuste vanntrykksmembranen.
   - Prosjektet har så langt gått etter planen, og vi er imponert over taktekkerarbeidet som er utført av Svein M. Jentoft AS. Jobben ble utført med Easy-Max maskinen som var levert av Derbigum, og gjennomføringen var effektiv.
Bengt Løkke forklarer at maskinell sveising utføres på større flater. Det sikrer svært god fremdrift og gir et utmerket resultat.
   - Dette er et artig prosjekt å jobbe med, fordi det blir bygget som et vannreservoar med drikkevann til Tromsø by, samtidig som det er bygd inn i et turområde hvor det blir fri ferdsel på taket av høydebassenget. Planen er at det skal bli brukt av turgåere og bærplukkere i Tromsø. Så det er et byggeprosjekt med mange bruksområder, avslutter Okkenhaug.

Kilde: perfektapr.dk

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1