Tips redaksjonen
05.02.2015

Vannbåren gulvvarme uten rør i gulvet

Vannbåren varme er uten tvil den mest miljøvennlige, komfortable og fleksible varmekilden du kan bruke i et bygg.

Når du har vannbåren varmedistribusjon, står du fritt til å velge kilde for oppvarming av vannet. Du kan da velge det som er økonomisk riktig i din nåværende og fremtidige situasjon, og du kan bygge videre med nye løsninger senere. Alternativene her er mange: varmepumpe (luft/vann, vann/vann), strøm, ved, pellets, flis, solfanger, gass, fjernvarme, olje eller kombinasjoner av disse. Utfordringen er å finne løsningen som passer deg og dine behov i ditt bygg.

Fordeler og ulemper
Tradisjonelt har vannbåren varme vært synonymt med radiatorer. I løpet av de siste 15 årene har vannbåren gulvvarme blitt mer og mer populært på grunn av komforten med varme inne i gulvet. Men det er også ulemper med disse systemene som treg regulering av romtemperaturen, plasskrevende anlegg (radiator), uheldig utseende (radiator), kaldras kan komme fra vindu, varmen kan ødelegge parkett og tregulv ved feil temperatur, og det er ikke anbefalt å bruke salongtepper.

BestBoard
Selskapet Ener Produkt har lenge vært på leting etter et produkt som ikke hadde disse ulempene, men som samtidig skulle gi samme fleksibilitet og komfort som vannbåren varme.  I 2007 fant de produktet BestBoard med vannbåren varmelist. Systemet er utviklet i Østerrike. BestBoard avgir varme langs yttervegg og innover på gulvet, samtidig som systemet erstatter tradisjonell gulvlist. BestBoard er konstruert for å avlevere lavtemperert behagelig varme på gulvets overflate. Temperaturreguleringen er hurtigvirkende, og man unngår kaldras fra vegg-vindu, selv om vinduene er høye. Man unngår sprekker i parketten, og man får samme temperatur i tak og gulv.

For nærmere informasjon se www.ener.no

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1