Meny
23.07.2018

Utlysninger rettet mot miljøvennlig energi

Forskningsrådets ENERGIX-program lyser ut 450 mill. kroner til prosjekter som kan gi ny kunnskap om og løsninger for miljøvennlig energi og bærekraftig utvikling av hele energisystemet.

En stor del av potten er satt av til næringslivets egne prosjekter og prosjekter i forskningsmiljøene som skal bygge næringsrelevant kunnskap.

PILOT-E
Utlysningen for næringslivets innovasjonsprosjekter er åpen for søknader på alle programmets temaområder.
   – Vi vil gjerne bidra til at det etableres gode prosjekter i næringslivet og anbefaler at dere tar kontakt med oss om prosjektideer på et tidlig tidspunkt, sier Ane T. Brunvoll, programkoordinator i ENERGIX.
   – Vi har også tilbud om å sende inn prosjektskisser. Spesielt bedrifter som ikke har søkt om innovasjonsprosjekt i næringslivet tidligere, anbefales å bruke denne muligheten. Vi tar imot skisser fram til onsdag 29. august 2018 kl. 13.00. Se egen skisseutlysning INNOSKISSE.                                   
   Det lyses ut 175 millioner kroner til disse prosjektene.
Årets PILOT-E utlysning er åpen for prosjekter som skal realisere fremtidens klimanøytrale industri og for prosjekter innen miljøvennlig maritim transport. Det lyses ut 100 mill. kroner fra Forskningsrådet og Innovasjon Norge, og en fleksibel ramme fra Enova. En foreløpig utlysningstekst er publisert på PILOT-Es nettside. Bransjene og potensielle søkere er invitert til å komme med innspill.
Se pilot-e.no for mer informasjon om dette.

ENERGIX
Utlysninger for forskningsmiljøene i samarbeid med næringsliv og offentlig sektor.
Årets utlysning av Kompetanseprosjekter for næringslivet er også åpen innenfor alle tema dekket av ENERGIX' programplan.
   – Vi har spesielt god erfaring med kompetanseprosjekter der deltakelsen fra brukerpartnerne bidrar til en grundig relevansprøving allerede i utformingen av prosjektet, sier Brunvoll.
   I 2017 tilrettela ENERGIX dette virkemiddelet for større grad av brukermedvirkning fra forvaltning og offentlig sektor.
   – Vi viderefører åpningen for egeninnsats fra offentlige aktører som deltar i kompetanseprosjekter der offentlige sektor og forvaltningen utgjør de viktigste brukerne av resultatene, sier Brunvoll.  – Vi fikk god respons på dette i 2017, og mener at det bidrar til å gjøre forskningen mer relevant.
Søknadsbehandling og andre føringer vil ellers være de samme som for kompetanseprosjekter for næringslivet.

Les mer om krav og frister på www.forskningsradet.no

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no