Tips redaksjonen
27.07.2017

Underwater Technology Conference 2017

Underwater Technology Conference (UTC) 2017 finner sted i Bergen i dagene 20.–22. juni.  Dette blir den 23. gangen konferansen finner sted siden starten i 1980. UTC, som arrangeres av Underwater Technology Foundation (UTF), er verdens eldste subsea-konferanse. Det er ventet at 700 profesjonelle aktører og 40 utstillere vil delta på årets arrangement.

Oljeindustrien sliter fortsatt i motvind med lave oljepriser og store nedbemanninger. I skrivende stund er det små tegn på at næringen har nådd bunnen, selv om få eksperter ser for seg en raskt friskmelding. Men til tross for en usikker fremtid er det optimisme å spore. Programkomiteen i UTC har denne gangen valgt å utfordre deltakerne til å presentere ideer, erfaringer, teknologiske innovasjoner og forretningsmodeller som skal skape fremtiden for subsea-næringen og forklare hvordan og hva den skal være fremover. 

Programmet
Som tidligere år vil det bli et rikholdig konferanseprogram med foredrag av politikere, næringslivsledere og representanter fra diverse organisasjoner. På åpningsdagen vil Carl Andreas Holm, Boston Consulting Group, ønske velkommen. Temaet resten av formiddagen er markedsanalyse, der blant annet Torbjørn Kjus, oljeanalytiker i DNB Markets, vil holde foredraget “Key factors impacting oil prices the next 5 years”. Temaet resten av dagen er subseaindustriens fremtidsutsikter og investorer og entreprenørskap. Blant annet vil Kjell Eriksson, regional manager Oil & Gas, DNV GL snakke om fremtidsutsiktene til olje- og gassindustrien, og Elisabeth Aarrestad, Vice President Analysis, Statoil ASA, vil snakke om energiperspektiver.
   Onsdag 21. juni vil olje- og energiminister Terje Søviknes holde åpningstalen. Senere blir det paneldiskusjon under temaet “Shaping Our Subsea Future” med deltakere fra TechnipFMC, Oceaneering, Shell, Petrobras, Statoil og OneSubsea. Programmet fortsetter torsdag med blant annet studentpresentasjoner.

UTF Subsea Award 2017
The Underwater Technology Foundation (UTF) Subsea Award, som blir delt ut på konferansen, er ment å skulle anerkjenne fremragende prestasjoner innenfor subsea-industrien. Prisen kan gis til en person eller en gruppe personer som har bidratt til økt kunnskap og forståelse av subsea-teknologien gjennom nye produkter, tjenester og/eller prosesser. UTF ønsker å kreditere individer som står bak banebrytende innovasjoner. Dessuten ønsker man å dele vinnerens historie ikke bare med deltakerne på konferansen, men med et publikum utenfor konferansehallen.
   UTF Subsea Award 2016 gikk til OneSubsea Multiphase Compressor for selskapets viktige bidrag til kompressorteknologien.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1