Tips redaksjonen
20.07.2015

Transportmessa 2015: årets transporthappening

Bjørn Magnussen i mediekanalen TransportMagasinet startet i 1998 opp arbeidet med å forene tilbydere og brukere av transportmateriell til en stor transport-markedsplass. Allerede i 2003 hadde messen oppnådd stor suksess både blant publikummere og utstillere. Siden da har messen vokst seg større og større, og i dagene 18.–20. juni arrangeres den for 9. gang.

En av arrangementets grunnpillarer er at kostnadene for å delta som utstiller, skal stå i forhold til nytteverdien. Arrangøren legger også vekt på at utstillerne skal føle at transportmessen tilhører bransjen, og at all videreutvikling av arrangementet vil gjøres med utgangspunkt i utstillernes egne ønsker. Utstillerne oppfordres til å ta seg godt av utøverne i bransjen slik de er vant til i det daglige. Et viktig grunnprinsipp for arrangøren er at det skal være riktige utstillere til et riktig publikum og bare innenfor den veibaserte transportnærigen.
   Kontinuitet har vist seg å være arrangementets største suksessfaktor, og inntil utstillerne måtte endre syn på dette, vil det bli transportmesse hvert eneste år fremover. Dette opplyser arrangøren på sin nettside.

Flytting til Exporama
Fra 2015 oppgraderes arrangementet kraftig ved flytting fra Gardermoen til Exporama Senteret på Hellerudsletta. Dette messeanlegget er for øvrig under ytterligere utbygging. Det skal bygges et stort konferansehotell i den amerikanske Marionett-kjeden. Dette hotellet skal ligge helt inntil messehallene. Det foreligger dessuten godkjenning for utvidelse av messehall nr. 3 samt planer om ytterligere oppgradering av utearealer. Nytt av året er at messen nå også åpner for utstillere fra varebil- og bussbransjen.
   Selv om messen flyttes til Exporama, forblir Trailerparken på Gardermoen, i grustaket til Øynebråten Transport. Arrangøren legger opp til servering torsdag og fredag fra ettermiddag til sen kveldstid. Det blir non-stop shuttelbusser mellom trailerparkeringen og messeområdet.
   Fredag kveld avholder et av Norges mest kjente band, Vassendgutane, konsert i Truckers Camp.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1