Tips redaksjonen
01.07.2016

Transport 2016 – miljø, sikkerhet og kompetanse

Under messen Transport 2016 vil det bli fokusert på de tre aspektene miljø, sikkerhet og kompetanse. Messen arrangeres av Norges Lastebileier-Forbund (NLF) i samarbeid med Norges Varemesse og Norsk Industri på Lillestrøm 9.–11. juni.

Transportmessen i 2011 samlet 18 500 besøkende. 262 utstillere var fordelt på 37 000 kvadratmeter. Årets messe ventes å bli like stor.
   På åpningsdagen 9. juni vil adm. dir. i Norges Lastebileierforbund, Geir A. Mo, ønske velkommen, og det blir deretter aktuell debatt. Senere på dagen vil det bli avholdt to konferanser. Den ene konferansen har tittelen «Hvordan sikre at transportbransjen har kompetanse til å møte framtiden». Her vil man dele ut prisen for årets lærerbedrift. Den andre konferansen har tittelen «Grønn teknologi for transport». Det vil også bli to konferanser fredag 10. juni. «Trafikksikkerhet og kontroll» er navnet på den ene, og den andre har tittelen «Transportnæringen inn i fremtiden».
   Transport 2016 er en messe for aktører som på en eller annen måte har sin virksomhet innenfor transport-, logistikk- og befraktningsnæringen. På årets messe venter man besøkende fra bil- og busselskaper, ansatte innenfor kollektivtransport, logistikk, sjåfører, befraktere, speditører, turoperatører, reparatører, statlige og kommunale innkjøpere, transportplanleggere pluss representanter fra myndighetene.   

World Crane Championship
Lørdag 11. juni vil Hiab (leverandør av utstyr til godshåndtering for veitransport) arrangere kvalifisering til verdensmesterskap i krankjøring. Selskapet inviterer til testkjøring på messen for å se om deltakerne kan bli selskapets representant i finalen av World Crane Championship, som finner sted på IAA Trade Show i Hannover 24.–25. september i år. Interesserte kan gå inn på www.hiab.no og melde seg hos sin nærmeste forhandler eller registrer seg på www.kran2016.no.

Spesialutstilling fra Oslo Motor Show
På Transport 2016 kan de besøkende få en smugtitt på det som skal stilles ut på Oslo Motor Show i høst. Spesialutstillingen er 200–300 kvadratmeter stor og rommer det ypperste av kjøretøy som Oslo Motor Shows kan vise – nemlig motorsport, streetcar, amcar, trucks og bikes.
   Utstillingen speiler innholdet på Oslo Motor Show, og samtlige kjøretøy er store trekkplastere innenfor sine segmenter.

Uoffisielt Norgesmesterskap i å legge på kjetting
SOTIN (Samarbeidsforum for opplæringsbedrifter innen transport) mener at det er svært viktig for yrkessjåfører å være gode til å legge på kjettinger. Kompetanse i å legge på kjetting er en selvfølgelighet på fagprøven i yrkessjåførfaget. Et uoffisielt norgesmesterskap i å legge på kjetting for yrkessjåfører blir arrangert på Transport 2016. Konkurransen går på tid. Kjettingen av type Blåmann halvtett piggkjetting legges pent ut på bakken foran lastebilhjulet. Klokka starter når kjettingen er ferdig lagt opp, og stoppes når både innerlåsen og ytterlåsen er festet på riktig måte, og når kjettingen ligger riktig på hjulet. Tiden blir ikke godkjent hvis det for eksempel er snurr på en tverrlenke. De tre beste som prøver seg, vil få flotte premier, og den raskeste får i tillegg tittelen uoffisiell norgesmester 2016 i å legge på kjetting.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1