Tips redaksjonen
10.07.2017

Trålerkontrakt til Wärtsilä

Wärtsilä har vunnet en kontrakt på leveranse av fremdriftsmaskineriet til en ny snurper/tråler. Eier er Strand Senior AS, som er et datterselskap av Strand Havfiske AS. Fartøyet skal bygges ved Karstensen Skipsværft i Danmark. Kontrakten ble inngått i mars 2017.

Eierne av fartøyet stilte høye krav til innovasjon og effektivitet og understreket derfor at fremdriftsmaskineriet skulle være basert på Wärtsilä 31-motoren. Guinness World of Records har oppført Wärtsilä 31 som verdens mest effektive 4-takts dieselmotor. At denne motoren er best i klassen innenfor drivstoffeffektivitet, innebærer også at eksosutslippene er redusert til et absolutt minimum.

2-speed gir
Wärtsilä skal også forsyne fartøyet med et 2-speed gir, vridbare propeller, HP-dyser, akselgenerator og Wärtsilä’s ProTouch kontrollsystem. Med Wärtsiläs 2-speed gir oppnås ytterligere drivstoffbesparelser ved at propellene kan benyttes på lav hastighet når det ikke er nødvendig med maksimal fartøyshastighet eller skyvekraft. Løsningen bidrar også til redusert støynivå, noe som er viktig både for komforten til mannskapet, men også fordi undervannsstøy påvirker fiskeaktivitet i nærheten.

Fremtidsrettet fartøy
– Wärtsilä 31-motoren har blitt populær for fartøy der driftseffektivitet er et viktig krav. En rekke nye fiskefartøyer har allerede spesifisert at de ønsker Wärtsilä 31-motoren, og vi forventer at denne trenden vil øke de neste årene, sier Stefan Wiik, Vice President, Engines i Wärtsilä Marine Solutions.
   – Vi ønsket å bygge et nytt fremtidsrettet fartøy. Derfor har vi lagt vekt på høy driftseffektivitet og miljømessig bærekraft, og Wärtsilä var det opplagte valget for å møte disse kravene, sier Janne-Grethe Strand Aasnæs, Daglig leder i Strand Havfiske AS.
   Fartøyet skal leveres i begynnelsen av 2019, og den 75 meter lange tråleren er planlagt for kommersielt tråle- og notfiske. Trålefisket vil hovedsakelig utføres langs vestkysten av Irland. Wärtsilä har tidligere levert fremdriftsmaskinerier til andre fartøyer i flåten til Strand Senior.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1