Tips redaksjonen
02.09.2014

Tønsbergbedrift med suksess i Statoil

Tønsbergbedriften Omega Engineering har siden 1985 hatt Statoil som en av sine største kunder. Nå har Omega Engineering igjen ledet et suksessfullt prosjekt for oljegiganten.

Omega Engineering ble etablert i 1985 på Høvik utenfor Oslo. Selskapet ble startet av en gruppe ingeniører med solid ingeniørkompetanse. Helt fra starten av har hovedaktivitetene til selskapet vært ingeniøroppgaver rettet mot offshoreindustrien. Bedriften har i dag hovedkontor på Sem utenfor Tønsberg.
  – Våre ansatte har deltatt i byggingen på en rekke av de gigantiske norske betongplattformene i Nordsjøen. Vi har deltatt i utbygging og utrustning av Statfjord, Gullfaks, Oseberg, Gullfaks, Draugen, Sleipner, Troll og Heidrun som er den siste plattformen i betong som ble bygd. Vi har også hatt store oppgaver med oppbygging, og senere drift av Sture-terminalen som skulle ta i mot olje via rørledning fra Oseberg. Terminalen kom i drift i 1988, forteller daglig leder Ragnar Holtan.
  Nå har Omega Engineering igjen ledet et prosjekt for Statoil som ble gjennomført med stor suksess. Prosjektet kalt TDAS, ble gjennomført på Stureterminalen, som er en olje- og gassterminal og viktig utskipningshavn for råolje og LPG i Øygarden kommune i Hordaland. Prosjektet gikk over en tidsperiode på to år. Statoils oppdragsleder har vært Arnfinn Espeland Karlsen, og prosjektleder har vært Tom Andersen fra Omega Engineering.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1