Tips redaksjonen
31.08.2015

Tog fra Alstom Transport til Nordjyske Jernbaner

Alstom Transport har vunnet en kontrakt verdt 400 millioner NOK for leveranse av tretten Coradia Lint regionale tog til Nordjyske Jernbaner i Danmark. Togene vil settes i drift høsten 2017, hovedsakelig i Nord-Jylland.

– Jeg ser frem til å utvide Nordjyske Jernbaners kommersielle drift i Nord-Jylland, takket være innkjøp av passasjervennlige Lint-tog, sier Peter Hvilshøj, administrerende direktør i Nordjyske Jernbaner.
   – Vi leverer et tog til de Nordjyske Jernbaner som har vist bemerkelsesverdig høy og stabil punktlighet og pålitelighet. Med denne nye ordren vil Danmark ha ca. 100 Lint regionale tog i passasjerdrift, sier Christian Algreen-Ussing, administrerende direktør i Alstom Transport, Danmark.
   – Det er positivt at vi fortsetter vår suksess for våre regionale tog i Danmark, og at reisende setter pris på dem. Med denne kontrakten vil vi styrke vår markedsposisjon i Norden, sier Per Öster, nordisk direktør i Alstom Transport.
   Coradia Lint 41 er et miljøvennlig, lavenergitog, et såkalt Diesel Multiple Unit (DMU), som kan nå en maksimal hastighet på 140 km/t. Det togsettet som er bestilt av Nordjyske Jernbaner, har totalt 125 sitteplasser og opp til 135 plasser for stående passasjerer. De tilbyr full tilgjengelighet for alle passasjerer, inkludert personer med nedsatt funksjonsevne takket være barrierefrie innganger. Togene er romslige med multifunksjonsområder for rullestoler, sykler og barnevogner. De er også utstyrt med air condition, informasjonssystemer og videoovervåking som sikrer en høy grad av både komfort og sikkerhet for passasjerene.  
   Togene blir bygd hos Alstoms Salzgitter anlegg i Tyskland.
   Coradia Lint er en del av Alstoms Coradias tilbud av modultog som tar nytte av over 30 års erfaring og velprøvde tekniske løsninger. Alstom Transport har solgt mer enn 3000 regionale tog.

Kilde: news.cision.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1