Tips redaksjonen
19.12.2014

Tøffe mot snøen, snille mot ryggen

Tre nye totrinns snøfresermodeller fra Jonsered står klare til å sørge for at snøen på enkelt vis forsvinner fra oppkjørsler, gangveier og fortau i vinter. Med nye, gjennomtenkte funksjoner kommer de til å utgjøre en stor forskjell når det gjelder resultatet på bakken, og dessuten for førerens rygg. Dette opplyser selskapet i en pressemelding til Ny Teknikk.

De tre nye modellene ST 2361, ST 2368 og ST 2376 EP har, i likhet med sine forgjengere, blitt oppgradert både når det gjelder kvalitet, yteevne og ergonomi. Blant annet består driftssystemet med friksjonsskiven av bare halvparten så mange deler som tidligere, noe som gir bedre teknikk, lavere risiko for at deler skades.
   Jonsered har også skiftet ut de justerbare glideskoene, som tidligere var i stål, til nye i plast. Dette sørger for jevnere drift, samtidig som det reduserer risikoen for å skade underlaget. Den nye innmaterskruen gir en forbedret miks av luft og snø, som igjen gjør snøen enklere å håndtere og resulterer i renere gangveier og oppkjørsler.
   Også for føreren er det gjort forbedringer. Blant annet gjør det nye kontrollpanelet maskinen enklere å håndtere. Alle modellene er utrustet med kraftige X-mønstrede dekk som gir godt grep, og håndtaket er nå justerbar i fire høyder, hvilket gir god ergonomi og sparer førerens rygg. De to større modellene er utstyrt med halogenlykter, elektrisk start, servostyring og oppvarmede håndtak.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1