Tips redaksjonen
09.12.2016

To norske talenter til Telenor Youth Forum

Blant nesten 5000 søknader er 26 teknologivisjonærer plukket ut til å representere hjemlandene i Telenor Youth Forum. Med støtte fra Nobels fredssenter og Telenor skal delegatene bruke teknologi som løsning på verdensproblemer.

Det er nå klart at jurist Karoline Hjelmtvedt (25) fra Tønsberg og økonom Haakon Berge Wiken (21) fra Bærum skal representere Norge i den fjerde gjennomføringen av Telenor Youth Forum.
   – Teknologien er grenseløs og bidrar til å skape like muligheter for alle, noe som gjør det mye lettere å oppnå FNs tusenårsmål, sier Hjelmtvedt.
   Til sammen skal 26 teknologivisjonærer fra alle 13 Telenor-land jobbe sammen i ett år for å bruke utnytte teknologi til nytte for det store fellesskapet.

Nobelt samarbeid
Programmet starter med første samling av alle delegatene i Oslo mellom 8. og 11. desember, under Nobels fredsprisfestiviteter. De utvalgte delegatene vil ta del i arrangementet som hyller årets fredsprisvinner, den colombianske presidenten Juan Manuel Santos og skal i tillegg jobbe i team for å designe løsninger til store sosiale verdensutfordringer.
   Etter denne samlingen vil arbeidet fortsette med virtuelle samarbeidsverktøy frem til delegatene treffes igjen i Bangkok i mai 2017. I oktober 2017 vil deltakernes løsninger presenteres som digitale utstillinger ved Nobels fredssenter i Oslo.
   – Vi er så glade for få samlet delegatene på tvers av Europa og Asia for å utfordre dem i å bli eksperter og pådrivere for løsninger på globale og sosiale utfordringer, sier direktør for Nobels fredssenter, Liv Tørres.
   Haakon Berge Wiiken har både teknologi, sosialt engasjement, utenlandsstudier og en sterk utdanning på CVen. Han gleder seg stort til å jobbe med de store spørsmålene ved siden av masterstudiet i økonomi og internasjonale relasjoner:
   – Jeg forventer at vi kommer til å lære mye av hverandre, og at vi skaper nye ideer som ikke bare benytter digitale løsninger, men at de gjør det på nye måter og strekker seg lengre enn vi har sett tidligere, sier en ambisiøs Wiiken.
   Karoline Hjelmtvedt er utdannet jurist og har blant annet lang erfaring som frivillig arbeider for Plan Norge, ungdomsrepresentant i FN, og sosialt arbeid i Peru på CVen. Hennes største håp er å kunne bruk loven og teknologien til å viske ut sosiale forskjeller.
   – Digitaliseringen skaper unike muligheter for at også de ressurssvake får mulighet til å komme høyere på banen og selv kunne bidra til å finne situasjonstilpassede løsninger, forklarer hun.

Har tro på delegatene
Konsernsjef i Telenor Group, Sigve Brekke har store forventninger til delegatene:
   – Vi har tro på unge talenter med ideer, lidenskap og samfunnsengasjement. Vi er optimistiske for kraften bak teknologi, og vi tror at kommunikasjon på tvers av grenser kan bidra til fred. I Telenor er vi glade for å se unge hoder som slår seg sammen for å skape noe nytt sammen med oss, våre eksperter og våre partnere ved Nobels fredssenter, konstaterer Brekke.

Delegatene
Med mer enn én milliard mennesker i Telenors 13 markeder representerer de 26 delegatene de største talentene fra et enormt utvalg. Dette har resultert i den største globale rekrutteringsprosessen som noen gang gjennomført av Telenor.

Kilde: mynewsdesk.com

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1